HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara’daki patlamada hayatını kaybedenlerin acısını bugün milyonların paylaştığını söyledi. Demirtaş, “Bize ‘bu acı günde gelin devletin etrafından kenetlenelim’ diyenlere ısrarla ‘hayır, biz katillerimizin etrafında birleşmeyiz. İnsanlık değerlerinin etrafında birleşiriz’ dedik.” ifadelerini kullandı.

Ankara’daki patlamada yaşamını yitiren Tekin Aslan için Kartal Cemevi’nde düzenlenen törene katılan Demirtaş, cenazeye katılanlara seslendi. Konuşmasına, “Bütün ezilenlerin, Kürt’ün, Türk’ün, Alevi’nin, Sünninin, özgürlükten ve emekten yana olan herkesin başı sağolsun!” diyerek başlayan Demirtaş, “Bu karşılaştığımız ilk katliam değil. Ama en büyüğü. Parça parça çok öldürdüler bizi. Bu ülke kendilerine ait olsun diye çok öldürdüler bizi. Ağrı’da, Zilan’da, Dersim’de Çorum’da Maraş’ta Sivas’ta Gazi’de Gezi’de Roboski’de Suruç’ta Amed’te Cizre’de Gever’de ve en son Ankara’da Devlet onların malı olmaya devam etsin diye. Vatan olarak bellediğimiz bu topraklar onların ayakkabı kutularını doldursun diye çok öldürdüler bizi.” şeklinde konuştu.

“Ama bitmedik. Onlar öldürdükçe biz çoğaldık.” diyen Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hayret ettiler bu işe ama biz çoğaldık. İnsan olarak çoğaldık, direnenler olarak çoğaldık. Bizi öldürmekle teslim alamayacaklarını, bitiremeyeceklerini anlatana kadar dimdik ayakta durmamız lazım. El ele vermemiz lazım.

Bize barışı getirmek üzere giden kardeşlerimiz Ankara’dan barış umudunu çoğaltarak cenazeleriyle geri döndüler. Savaş isteyenlere, kandan beslenenlere, Ankara’da karanlık zihniyetleriyle kendini ülkenin sahibi zannedenlere bedenleriyle barışa siper olarak…Milyonlarız bugün. Türkiye’nin her köşesinde. Ama hepsi yoksul, hepsi emekçi ama hepsi şehitlerini uğurluyorlar. Acımız büyü, öfkemiz de büyük. Acımız büyük, umudumuz da büyük. Bu yüzden dimdik ayaktayız ve dimdik kalmaya devam edeceğiz.

İnsanlık değerleri etrafında birleştik, insanlık değerleri etrafında tek yürek olduk bugün. Bize ‘bu acı günde gelin devletin etrafından kenetlenelim’ diyenlere ısrarla ‘hayır, biz katillerimizin etrafında birleşmeyiz. İnsanlık değerlerinin etrafında birleşiriz’ dedik.”