Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partilerini baraj altında bırakmak için 6 yüz yerel ve ulusal kanalın gece gündüz çalıştığını söyledi. Demirtaş, “Televizyonlara çıktıklarında sizden ricam elektrik parasını ziyan etmeyin. Televizyonları kapatın.” dedi. Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sonrası değil balkona çıkmayı, sarayın penceresine bile çıkamayacağını ifade etti.

Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında Bağcılar’da Gergerliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni (Gersoy-Der) ziyaret etti. Vatandaşlara seslenen Demirtaş, “Biz parlamentoya girmeyi başarsak bile, çok parti baraj altında kalacağı için yine demokrasi açısından maalesef yetersizlikler yaşanılmış olacak. HDP barajı aşıp parlamentoya gitti diye, diğer partiler baraj altında kaldı diye, biz bundan üzüntü duyacağız. Saadet Partisi de başka partiler de beğensek de beğenmesek de canla başla kendi partileri için uğraşıyorlar. Tıpkı sizler gibi partileri için canla başla çalışıyorlar.” açıklamasını yaptı.

‘600 KANAL HDP BARAJ ALTINDA KALSIN DİYE UĞRAŞIYOR’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinglerini de eleştiren Demirtaş, “Bir cumhurbaşkanı düşünün 'ben bütün ülkenin cumhurbaşkanıyım ve hepinize eşit mesafedeyim' diyor. Peki biz 10 milyona yakın nüfusu temsil ediyoruz. Fakat Cumhurbaşkanı bizi Meclis dışında bırakmak için halkın parası ile miting yapıyor. Tek derdi HDP’yi baraj altında bırakmak. Cumhurbaşkanı'nın emri altındaki 600 yerel ve ulusal kanal gece gündüz HDP'yi baraj altında bırakmak için uğraşıyor. TRT, RTÜK hepsi emrinde.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Haziran seçimlerinde balkon konuşması yapamayacağını anlatan Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: “O her seçim akşamı balkona çıkıp zafer konuşması yapıyor, biz halkımızı söz verdik bir daha sen balkon yüzü görmeyeceksin. İnşallah seçim akşamı sarayın balkonuna değil penceresine bile çıkmayacaksın. Pencereyi kapatıp kendi derdinle uğraşacaksın. 'Kimse bana meydanları yasaklayamaz benim hakkımdır’ diyor Senin hakkın ise kendi paranla yap. Niye bizim ve halkın parası ile miting yapıyorsun. Sen mitingleri kendi paranla yap.”

“60 tane AKP etkinliği yapan Cumhurbaşkanı'na başbakan tek bir şey bile söylemiyor.” diyen Demirtaş, “Bir ülkenin başbakanı cumhurbaşkanına sen bu ülkenin bütçesini böyle kullanamazsın demiyor. Oysa bütçeyi korumakla sorumlu olan başbakandır. Başkanlık konusunda bugüne kadar tek cümle kullanmış değildir. Başkanlığı savunursa kendini inkar etmiş olur.” ifadelerini kullandı.

‘ONLAR TELEVİZYONLARA ÇIKTIKLARINDA TELEVİZYONU KAPATIN, ELEKTRİK PARASINI ZİYAN ETMEYİN’

Bazı gazete ve televizyonlarda çıkan köşe yazarlarının kendilerine iftara attığını belirten Demirtaş, “Benim halkımdan ricam şudur: Eğer bir insan yalan söylüyorsa bu çok tehlikelidir. Yalan iftira aleni bir şekilde cumhurbaşkanı ve başbakanın sığınacağı son şey olursa oradan korkmamız lazım. Bir yalan söyleyen artık hep yalan söyleyebilir. Gazete ve televizyonlara çıkardıkları kişiler bize ne kadar çok hakaret ve iftira atarlarsa o kadar prim alıyorlar. HDP’ye ne kadar çok saldırıyorlarsa ona göre yükseliyorlar. Eğilme oranına göre AKP ona göre onları yükseliyorlar. HDP’de dik duran yükselir. Bunların yalanları bu kulağınızdan girsin diğerinden çıksın. Hele hele televizyonlara çıktıklarında sizden ricam elektrik parasını ziyan etmeyin. Televizyonları kapatın. Bu kadar yalanı dinleyecek kadar israf yapmayın. O elektriğe de sizin zamanınıza da yazık. Ne söyleyecekleri belli yalan konuşacaklar.” şeklinde konuştu.