Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha başkan olmadan mahkeme kararlarını, yargıçları ve anayasayı tanımadığını söyledi. Demirtaş, "Yargıçlar, savcılar, medya mensupları yani yandaş olarak kurdukları devlet aygıtı Erdoğan’ın emrinde. İnanınki haşa Allah’tan onun kadar korkmuyorlar." dedi

Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında Sultanbeyli Meydanı'nda partililere seslendi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti milletvekili adaylarının Cumhurbaşkanı için oy istediğini ifade eden Demirtaş, “Ülkenin iki çizgisi arasında bir karar verilecek. Birinci çizgi diktatörlük çizgisi. Tek bir adamı ülkede yetkilendirme çizgisi. Biz çizgiyi inkar etmiyorlar 550 AKP adayı ve başbakan meydan meydan dolaşıp ‘hadi bize oy verin Erdoğan’ı başkan yapacağız’ diyorlar. ‘77 milyonun başına bir tek kişiyi getireceğiz’ diyorlar. Gece gündüz bunun için sizlerden oy istiyorlar. Bunu başarırlarsa artık ülkemiz diktatörlükle resmi olarak yönetilmeye başlayacak.” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha başkan olmadan yargıyı ve mahkeme kararlarını tanımadığını anlatan Demirtaş şunları dile getirdi: “Anayasadaki bütün haklar, yargı sistemi, parlamento askıya alınacak. Zaten şuanda önemli bir kısmı askıya alınmış durumda. Cumhurbaşkanı Anayasayı tanımıyor. Parlamentoyu zaten tanımıyor. Henüz başkan olmamasına rağmen yargıyı, mahkeme kararlarını tanımıyor. Yargıçlar, savcılar, medya mensupları yani yandaş olarak kurdukları devlet aygıtı Erdoğan’ın emrinde. İnanınki haşa Allah’tan onun kadar korkmuyorlar. Erdoğan’dan daha fazla korkuyorlar. Birde düşünün başkan olacak bu. Ya bunun sokakta sigara içen gence tahammülü yok bunun. Ona bile müdahale ediyor. Ülkede hiçbir özgürlüğe tahammülü yok. Kendisi gibi düşünmeyen herkesi düşman ilan etmiş durumda. Cumhurbaşkanı ama meydan meydan dolaşarak bir partiye oy istiyor. Anayasayı açıkça ihlal ederek suç istiyor.”