Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı'da PKK'nın askere ateş açmasıyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı. Demirtaş, “Genelkurmay AKP’ye çalışmaktan vazgeçmeli. Bu ülkenin ordusudur. Bir partinin ordusu değil. Kendileri de seçime giren bir parti değiller. Bu tür seçime endeksli açıklamalar veya adaylıklarla ilgili spekülasyon yapacak açıklamalar yapmasalar iyi olur tabiki.” Açıklamasında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Vişnelik'teki ODTÜ Mezunları Derneği'nde söyleşiye katıldı.

Demirtaş söyleşi öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, Ağrı'daki saldırıyla ilgili Genelkurmay’dan gelen açıklamayı hatırlatması üzerine Demirtaş, “Bakamadım açıklamaya açıklamayı bir okuyayım ondan sonra değerlendirelim çünkü toplantıdan çıkıp buraya geldim. Bir bakalım ama Genelkurmay AKP'ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur artık. Bu ülkenin ordusudur. Bir partinin ordusu değil. Kendileri de seçime giren bir parti değiller. Bu tür seçime endeksli açıklamalar veya adaylıklarla ilgili spekülasyon yapacak açıklamalar yapmasalar iyi olur tabiki." cevabını verdi.