HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin tarihinde en kısa grup konuşmalarından birini yaptı. Demirtaş, "Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. HDP var oldukça, bu toprakta nefes aldığı müddetçe sen başkan olamayacaksın." dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Selahattin Demiraş, kürsüye ‘keşan’ desenli Karadeniz fuları ile çıktı. Artvin’den, Amasya’dan, Trabzon’dan Giresun’dan, Ordu’dan, Samsun’dan, Sinop’tan, Rize’den, Tokat’tan il başkanları, yöneticileri ve HDP’lilerin grup toplantısına geldiğini belirten Demirtaş, "Bugün burada hem ülkemizin kardeşliğine, beraberliğine, birliğine, barışına dair güçlü bir mesaj getirdiniz ama aynı zamanda emeğin kutsallığı üzerine yürüttüğünüz dirençli mücadele ile çevremize, doğamıza, hayatımıza sahip çıkma adına kahramanca duruşunuza ve elbetteki Türkiye’de kuzeyinden, güneyinden, Kürt'ünden, Türk'ünden, Alevi'sinden, Sünni'sinden, Laz'ından, Çerkez'inden, her bir yöresinden birer çiçek kokusu getirerek, bu ülkenin ne kadar zengin ve güçlü olduğunu ortaya koydunuz. Her biriniz ayrı ayrı hoş geldiniz bu salona. HDP’nin mücadelesine onur vererek yürüttüğünüz o tarihsel devrimci duruşa güç katarak hep birlikte HDP ile oldunuz, biz de Karadeniz'in bu rüzgarı, fırtınası ile birlikte heyecanlandık." diye konuştu.

Karadeniz örgütleri ile genel merkezde basına açık uzun bir toplantı gerçekleştireceklerini belirten Demirtaş, "Orada hem Karadeniz'in hem de ülkenin genel sorunlarını konuşup tartışacağız. Bütün bu zorlu mücadelede nasıl başarılı olacağımızı birbirimize birazdan genel merkezimizde anlatacağız." dedi.

Kürsüye sadece bir cümle söylemek için çıktığını belirten Demirtaş, "Tarihimizin belki de en kısa grup toplantısını yapacağız. Hem halklarımıza verdiğimiz demokrasi, barış ve özgürlük ilkelerinden vazgeçmeyeceğimizi, asla bundan vazgeçmeyeceğimize dair sözümüzü buradan tekrarlamak ve hatırlatmak istiyoruz. Biz bir pazarlık hareketi ve pazarlık partisi değiliz. AKP ile aramızda kirli bir pazarlık olmadı ve asla olmayacak. Kirli bir alışveriş ve kirli bir işbirliği olmadı ve asla olamayacak. Bugün grup toplantımızda çok fazla konuşacağımız konular, çok fazla şey var ama tek bir cümle ile ben bütün Türkiye'ye, bütün bu sorunların çözümün anahtarını hatırlatmak ve bunun sözünü vermek istiyoruz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan; HDP var oldukça, HDP’liler bu topraklarda nefes aldığı müddetçe sen başkan olamayacaksın. Recep Tayyip Erdoğan seni başkan yaptırmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız..." şeklinde konuşmasını tamamladı.