HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu'nun 30 Mayıs'ta Kazlıçeşme'de İstanbul mitingi yapmalarına izin vermemesiyle ilgili konuştu. Yasağa Antalya'dan tepki gösteren ve bunun kışkırtma olduğunu söyleyen Demirtaş, miting yapamasalar da İstanbul'da oy patlaması yapıp seçim zaferi kazanacaklarını ifade etti.

'KENDİSİ CUMHURBAŞKANI YA NE KANUN TANIR, NE ANAYASA'

HDP'ye izin verilmezken aynı tarihte Yenikapı'da yapılacak Fetih kutlamasında Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın miting gerçekleştireceğini hatırlatan Demirtaş, "Tabi kendisi Cumhurbaşkanı ya ne kanun tanır, ne anayasa. Her yer Cumhurbaşkanına serbest. Devletin uçağıyla, devletin imkanlarıyla, devletin parasıyla AKP mitingleri yapmak onlara serbest ama HDP’ye yasak. Korkunun ecele faydası yok. Ne yaparsanız yapın HDP barajı aşacak, Parlamento'ya girecek. Sizin Pinokyo gibi uzamış burnunuzu kısaltacak." diye konuştu.

Selahattin Demirtaş, HDP'nin Antalya'nın merkez Kepez ilçesindeki Turgut Özal Kapalı Spor Salonu'nun yanındaki alanda düzenlediği mitingde konuştu. Partisinin vaatlerini anlatan ve iktidarı eleştiren Demirtaş, konuşmasının son bölümünü HDP'nin İstanbul Kazlıçeşme'de miting yapmasına izin verilmemesine ayırdı. İstanbul Valiliği'nin, HDP'nin 30 Mayıs'ta kazlıçeşme'de miting yapmasına izin vermemesini 'kışkırtma' olarak yorumlayan Demirtaş, "Dün söyledim, aynı gün aynı saatte 1 kilometre ötede, Yenikapı’da Cumhurbaşkanı ve Başbakan miting yapacak. Güya Kazlıçeşme’de yapacaktık, şimdiden mitingimiz yasaklanmış. Bunların hepsi sizi kışkırtmak için. Samimiyetle söylüyorum, biz İstanbul’da miting yapmasak da İstanbul bizim arkamızda olacak. Oy patlaması olacak oy patlaması. Miting yapmasak bile orada seçim zaferi elde edeceğiz. Bundan kuşkumuz yok." dedi.

Gerekli itirazları yapıp yeniden müracaat edeceklerini dile getiren Demirtaş, miting yapmanın her partinin hakkı olduğuna değinerek, şöyle konuştu: "Miting yapmak, siyasi partisi için çalışmak herkesin hakkıdır. Sadece kimin hakkı değil biliyor musunuz? Cumhurbaşkanının değil. Sadece ona yasaktır siyasi mitingler yapmak. Siyasi partiler için oy istemek sadece Cumhurbaşkanına yasaktır ama maşallah siyasi partilerden daha fazla AKP miting yapan kendisidir. Her yer ona serbest. Tabi kendisi Cumhurbaşkanı ya, ne kanun tanır, ne anayasa. Her yer Cumhurbaşkanına serbest. Devletin uçağıyla, devletin imkanlarıyla, devletin parasıyla AKP mitingleri yapmak onlara serbest ama HDP’ye yasak. Korkunun ecele faydası yok. Ne yaparsanız yapın HDP barajı aşacak Parlamento'ya girecek. Sizin Pinokyo gibi uzamış burnunuzu kısaltacak."

'KİBİRLENMEYECEĞİZ, MÜTEVAZI OLACAĞIZ'

"Bizler güçlendikçe, halkın arkamızdaki desteği arttıkça kibirlenmeyecek, mütevazılığımızdan asla hiçbir şey kaybetmeyeceğiz. Halkımızın desteği arkamızda arttıkça bize düşen daha mütevazı olmaktır." diyen Demirtaş, HDP'lilere şu çağrıda bulundu: "Şu an asla unutmasınlar, yarın bir gün daha güçlü şekilde HDP, Parlamento'da olunca sakın ola ki yürüyüşünüz değişmesin. Bu insanlar alın teriyle bizi Parlamento'ya gönderiyorlar. Mücadele ederek, bilenerek, gece gündüz, boyun eğmeyerek, zulmün karşısında dimdik durarak, bedel ödeyerek bizi Parlamento'ya gönderiyorlar. Biz de size layık olacağız. Asla sizi mahcup etmeyeceğiz. Arkamızdaki halkın hükmünü zulüm etmek için kullanmayacağız. Bunlar gibi saraylarda oturup halkı karınca gibi gören bir mantıkla bakmayacağız. Biz halkın içinden çıkmadık. Hala halkın içindeyiz."