HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Uzun yıllardır tek adamlık hazırlığı yaparak, suç ve günah işleyerek yaptıklarını HDP'nin başarısı tuzla buz etti. Bundan sonra bütün öfkesini bize yönlendirdi. Onun kullandığı düşmanca dil toplumda kamplaşmaya yol açıyor. Kamplaşmayla, kutuplaştırmayla kendi iktidarını ayakta tutmaya çalışıyor. Bu çok yanlış." dedi.

Demirtaş, sosyal medya ekibi tarafından düzenlenen Facebook canlı yayını etkinliğine katılarak Facebook kullanıcılarından gelen soruları cevapladı. Batıda miting yapıp yapmayacağına ilişkin bir soruya Selahattin Demirtaş, duruma göre, şehirlerin özgürlüklerine göre planlama yapacaklarını söyledi.

'TÜZÜĞÜMÜZE GÖRE SEMPATİK OLMAMIZ GEREKİYOR'
7 Haziran'a göre mitinglerin yaygın olmaycağını dile getiren Demirtaş, buna sebep olarak zamanın sınırlı olmasını gösterdi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 1 Kasım'daki seçimlerde yüzde 20'lik oy hedefi koyduklarını dile getirdi. Çalışmaları halinde bunu başaracaklarını vurgulayan Demirtaş, 110 ile 120 milletvekili hedefi koyduklarını, 100 milletvekilini geçmenin kendileri için zor olmadığını iddia etti. Neden bu kadar sempatik olduğunun sorulması üzerine ise Demirtaş, şu cevabı verdi: "Tüzüğümüze göre hepimiz sempatik olmamız gerekiyor. HDP'li olacaksa sempatik olması gerekiyor." karşılığını verdi.

Bir başka soru üzerine HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, barajı aşmanın bir psikolojik sınır olduğunu ve bunu başardıklarını kaydetti. Demirtaş, HDP'nin merkez siyasetin en önemli aktörlerinden biri haline gelmiş durumda olduğunu aktardı.

'ONUN KULLANDIĞI DÜŞMANCA DİL TOPLUMDA KUTUPLAŞMAYA YOL AÇIYOR'
"Ya siyaset sahnesinden silinip gidecekler, ya da HDP'ye göre yeniden kendilerini şekillendirmeleri gerekiyor." diyen Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili görüşlerinin sorulması üzerine "Gerçek düşünceleri mi yoksa resmi görüşleri mi?" sorusunu yöneltti. "Kendisi bizden bahsederken tüyü diken diken oluyor." diyen Demirtaş, "Bunu hırs, öfke ve düşmanlık meselesine dönüştürdü. Biz hiçbir zaman mevzuyu kişileştirmedik. Uzun yıllardır tek adamlık hazırlığı yaparak, suç ve günah işleyerek yaptıklarını HDP'nin başarısı tuzla buz etti. Bundan sonra bütün öfkesini bize yönlendirdi. Onun kullandığı düşmanca dil toplumda kamplaşmaya yol açıyor. Kamplaşmayla, kutuplaştırmayla kendi iktidarını ayakta tutmaya çalışıyor. Bu çok yanlış. Bize boyun eğdirecek bir kudrete sahip değil. Ben kendimden çok o muhtarlara üzülüyorum. Her hafta o zulmü çekmeleri beni kahrediyor. Üzüntülerimi belirtiyorum, muhtarlara geçmiş olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

'MERKEZ MEDYA İKTİDAR KARŞISINDA KORKARAK BİR ŞEY YAPAMAZSINIZ'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili "Eminim gizli gizli bilgisayarın bir köşesinden dinliyordur." ifadelerini kullanan Selahattin Demirtaş, ajanslara, televizyonlara, gazetelere, medyaya baskı yapıldığını hatırlatarak, ne yaparlarsa yapsınlar kendilerini bu şekilde ifade edecek yollar bulacaklarını kaydetti. Ülkede merkez medyaya ciddi baskıların olduğuna dikkat çeken Demirtaş, "Merkez medyaya ciddi ambargo var. Merkez medya iktidar karşısında korkarak bir şey yapamazsınız. Hoş görünmeye çalışmayın. Dimdik durun." çağrısını yaptı.

1 Kasım seçimlerinde muhtemelen tek başına bir partinin iktidar olamayacağını dile getiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Sonuçta koalisyon olacaktır. Koalisyonu Saray da engellemeyecek." iddiasında bulundu.

Bakü'den bir takipçinin, YÖK'ün ne zaman kaldırılacağına ilişkin bir sorusuna ise Demirtaş, "YÖK'ten kaçtıkları için mi arkadaşlar Bakü'ye gittiler? YÖK'ü kaldırmak için çok uğraşıyoruz. Bunun için gaz dahi yedim." şeklinde cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saz çalmasına yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine ise şöyle konuştu: "Sarayın en fazla nefret etiği şeylerden biri de bağlamadır. Karalama, hakaret etme, küçültme kampanyaları düzenlediler; o da ters tepti. Bağlama ile uğraşmayı tavsiye etmiyoruz."

Demirtaş, Facebook canlı yayın etkinliğini çalınan bir müzik parçasıyla sonlandırdı.