HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili adayı Yasin Aktay'ın, "Bu silahlar Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) gidiyordu." şeklindeki sözleri üzerine Cumhuriyet savcılarının harekete geçmesini istedi. Demirtaş, "Kimlere teslim ettiniz o silahı?’ diye soracak bir savcı yok mu?" dedi.

Adana’da Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen mitingde partililere seslenen Demirtaş, "Şimdi bir Genel Başkan Yardımcısı, Siirt adayı açıkça itiraf ediyor. ‘Suriye’ye gönderdiğimiz TIR’larda silah vardır’ diyor. ‘ÖSO’ya gönderdik’ diyor. Cumhurbaşkanı, Başbakan halen ‘insanı yardım gönderdik’ diyorlar. Şimdi savcılar harekete geçer mi merak ediyorum. AKP’nin iki numarası bu adam, genel başkan yardımcısı bir itirafta bulunuyor. Hiçbir cesur savcı yok mu bu ülkede; onu çağırsın da ‘Beyefendi bu silahları nasıl gönderdiniz? Kimin parasıyla hangi parlamento kararıyla gönderdiniz ? Meclis'e bilgi verdiniz mi? Bütçenin hangi kaleminden harcama yaptınız? 2 bin TIR silah Suriye’ye gönderirken ‘kimlere teslim ettiniz o silahı?’ diye soracak bir savcı yok mu bu ülkede merak ediyorum. Her gün konuşmalarımıza karşı dava, soruşturma açan savcılar… Bak, adam itirafta bulunuyor. Suriye’yi karıştıran silahlar, önemli ölçüde bunlar tarafından gönderilmiş." şeklinde konuştu.

İktidarın gelecek kaygısı içinde olduğunu ve endişeli olduğunu vurgulayan Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi korkuyorlar tabi. İktidardan düşerlerse bunun hesabı sorulacak. Roboski’nin, Gezi’de katlettikleri çocukların hesabı sorulacak. Para kutularının, para sayma makinelerinin hesabı sorulacak. Gün gelecek, devran dönecek, işler tersine gidecek, diye ödleri kopuyor. O nedenle HDP’yi baraj altıda bırakmak için devletin bütün imkanlarını kullanıyorlar."

Sürecek...