Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kur'an-ı Kerim’i eline alıp meydanlarda yalan söylemeye devam ettiğini söyledi. Demirtaş, “Ben şimdi buradan inanlara sormak istiyorum Allah'ü Teala o emrini o kutsal kitabı sen mitinginde reklam yap diye mi göndermiş... AKP’nin reklamı için göndermemiş, kusura bakma. Kendi reklamını yap diye göndermemiş. Haddini bileceksen, sen bil önce. O Kur’an-ı Kerim’e saygılı olacaksan önce, reklamı bırak, reklamı. Muaviye gibi reklam yapmayı, Kur’an-ı Kerim’i rakiplerine karşı kullanmayı bırak önce." dedi.

Elazığ’da düzenlenen mitingde partililere seslenen Demirtaş; “Dün Diyanet İşleri Başkanlığı sözde beni yalanlayan bir açıklama yapmış. Mele Abdullah Varlı tarafından 1992 yılında ilk Kürtçe Kur’an-ı Kerim’in meali yazıldı. 88’de başladı, 92’de bitti. Türkçe Kur’an-ı Kerim meali. Diyanete götürdü. 'Bunu basar mısınız? Destek olur musunuz' dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı 'Kürtçe sakıncalı dildir. Biz Kürtçe Kur’an-ı Kerim basamayız' deyip reddetti. Yalansa çıksın söylesinler. Mele Abdullah Varlı 1994’de kendi imkanlarıyla ilk Kürtçe Kur’an-ı Kerim mealini bastı. Nu Bihar Yayınevi de onu dağıttı. Bak 21 yıl önce. Şimdi Diyanet İşleri Başkanlığı 10 bin tane yeni meal bastık diyor. Ben dedim ki bir numune acele yetiştirmişler kendine, mitingde kullansın diye. Dün beni doğruladılar, aslında halka dağıtmamışlar. Henüz, basmışlar, doğru. Ama depodadır. Tek bir kişiye bile dağıtmamışlar. Kime vermişler sadece Cumhurbaşkanının mitingine yetiştirmişler. İşte böyle bir Diyanet İşleri Başkanlığı var.” dedi.

'YOKSULDAN YANADIR, EZİLENDEN YANADIR İSLAM. HIRSIZDAN YANA OLMAZ'

Demirtaş sözlerine şöyle devam etti: “Ben şimdi buradan inanlara sormak istiyorum Allah'ü Teala o emrini o kutsal kitabı sen mitinginde reklam yap diye mi göndermiş. Eğer kim ki bu dinin değerlerini bu dinin amaçlarını kendi çıkarlı için sömürüyorsa istismar ediyorsa Allah onun hakkından gelecek inşallah. Kimse kimsenin imanını bilmez. Allah’tan başkası da bilmez. Allah o kutsal emirlerini insanlığa doğru yolu göstermek için göndermiş. AKP’nin reklamı için göndermemiş, kusura bakma. Kendi reklamını yap diye göndermemiş. Haddini bileceksen, sen bil önce. O Kur’an-ı Kerim’e saygılı olacaksan önce reklamı bırak reklamı. Muaviye gibi reklam yapmayı, Kur’an-ı Kerim’i rakiplerine karşı kullanmayı bırak önce. Diyanetin buna sesi çıktı mı peki. Çıkar mı? Kur’an-ı Kerim’i parti mitinginde kullanıyor yav. Diyanetin sesi çıkmaz çünkü kendisi göndermiş onu. Millete dağıtmamış bir tane örnek alelacele Siirt mitingine yetiştirmişler. İşte bu Diyanet anlayışı İslam'a hizmet eden anlayış olamaz. Yoksuldan yanadır, ezilenden yanadır İslam. Hırsızdan yana olmaz. Zalimden yana olamaz dinimiz. Diyanette hırsıza ve zalime sessiz kalarak din hizmeti üretemez.”