HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara’da meydana gelen patlama ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Demirtaş, “Ankara’nın göbeğinde bir katliam yaşanılmış oraya ilk çevik geliyor. Ambulans gelmiyor ve gelip insanları copluyor ve gaz atıyor. Adeta ölü sayısı artsın diye elinden geleni yapan bir devlet var ortada.” dedi.

Selahattin Demirtaş, Ankara'daki patlamanın ardından İstanbul'daki programlarını iptal etti. Ankara’ya hareket etmeden önce açıklama yapan Demirtaş, “Bizim alçaklarla dayanışma, bir arada yaşama gibi bir isteğimiz yoktur. Bu ülkede zaten bütün ezilmişlerle alçaklara karşı dayanışma içerisindeyiz. Türkiye’nin 81 vilayetinde barış için iki gündür yollarda olup, gelip Ankara’da 'kan dursun, evlatlarımız ölmesin' diyen insanları paramparça edecek kadar alçaklaşmışlar. Olanlarla biz kardeş falan değiliz, olamayız. Bu tür haysiyetini onurunu, insanlığını yitirmiş olanlarla birlikte yaşam falan da olmaz. Birlikte yaşam mazlumlarla olur ve bunu savunacağız. Geri kalanlar iktidarları uğruna kan gölüne çevirenlerdir. Biz bu bir avuç alçağa teslim olmayacağız.” ifadelerini kullandı.

KCK'nın ateşkes kararı alacağı gün böyle bir patlamanın gerçekleştirilmiş olmasının manidar olduğunu açıklayan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hali hazırda bütün bunları yapanlar, tam da ateşkesin tartışıldığı saatlerde, ateşkes olabilir mi diye toplumun umutla beklediği saatlerde, alçaklığın en büyüğünü ülkenin başkentinde rahatlıkla yapabiliyorlar. Bir de ortamda lütfen izlesinler polis parçalamış bedenlerin yaralanmış olan bedenlerin ortasına gaz atıyor. Polis araçları ambulansların girmesini engelliyor. Ankara’nın göbeğinde bir katliam yaşanılmış oraya ilk çevik geliyor. Ambulans gelmiyor. Ve gelip insanları copluyor ve gaz atıyor. Adeta ölü sayısı artsın diye elinden geleni yapan bir devlet var ortada. Bu geçici başbakan birazdan çıkacak kem küm edecek. Ülkenin başına bela olmuş iktidar çıkacak ‘efendim sağduyumuz koruyalım’ hakaret eder gibi bir teraneyle kamuoyunun gözüne baka baka tekrarlayacak. Diyarbakır’da da benim gözlerimin önünde yaptınız.”