HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz parti olarak seçime girme kararını uzun süre önce aldık. Herkesten de destek gördük. AKP ve CHP hariç herkes bu karardan memnuniyet duyuyor." dedi.

Demirtaş, Meclis'te Tunceli Barosu'ndan bir grup avukatı kabul etti. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Demirtaş, Bank Asya'ya yönelik uygulamayla ilgili bir soru üzerine, "Bu tür siyasi operasyon yaparken daha iyi hukukçularla çalışsınlar bence. Yanlış maddeler üzerinden yanlış operasyonlar yapıyorlar. Düzeltmek zor oluyor onlar için. Bunun hiçbir şekilde hukuki bir operasyon olmayacağını herkes biliyordu. Bari kılıfına uydurabilselerdi. Onu da beceremiyorlar. Bu işleri cemaat iyi yapıyordu kılıfına uydurmayı. Cemaatle ortaklık bozulunca AKP beceremiyor bu komplo işlerini o yüzünü gözüne bulaştırıyorlar." ifadelerini kullandı.

İmralı heyetinin ziyaretinin ardından bir açıklama yapılmadığını ve Öcalan'ın parti olarak seçime girme konusuna destek verdiğinin sorulması üzerine Demirtaş, "Bir iki gün içinde belki hükümetle arkadaşlarımız tekrar bir araya gelip görüşmeleri gerçekleştirirler. O görüşmelerde bittikten sonra açıklamayı heyetimiz yaparsa daha doğru olur. Çünkü hükümetin de nasıl yaklaştığın görmek ve duymak istiyoruz. Biz parti olarak seçime girme kararını uzun süre önce aldık. Herkesten de destek gördük. AKP ve CHP hariç herkes bu karardan memnuniyet duyuyor. Yapılacak bir iki gün sonra. Hükümetle randevu alamadı arkadaşlarımız. Önümüzdeki hafta başı görüşülüp açıklama yapılır diye düşünüyorum." diye konuştu.

İmralı ile görüşmenin ardından gelişmeleri nasıl okumak gerektiğine ilişkin bir soruya ise Demirtaş, "Ortak bir konsensüse varılması için uğraşılıyor. İmralı’da yapılan görüşmelerle ilgili hükümetin yaklaşımı nedir. Bütün bunlar duyulmadan hükümetin yaklaşımı bilinmeden yapılacak açıklamalar tek taraflı ve eksik kalıyor. Çok ciddi bir krizden söz edemeyiz. Ama sürecin gerçekten de başarıya doğru gittiğine dair önemli gelişmeler varda diyemeyiz. Şimdilik bu kadarını söyleyeyim. Heyetimiz hükümetle görüşsün daha kapsamlı açıklama yapılır. Önümüzdeki günlerde yapılacak açıklama işte çok büyük gelişmelere yol açacak gibi kimse bir beklenti içeni girmesin. Rutin devam ediyor. Çok olağanüstü bir çağrı gelişme olmayacak en azından bugünler için bunu söyleyebilirim." karşılığını verdi.

Nereden aday olacağının sorulması üzerine de Demirtaş, "Daha sonra kapsamlı tartışırız." şeklinde konuştu.