HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı'nın HDP'yi baraj altı bırakıp erken seçimle AK Parti'yi yeniden tek başına iktidar yapmak istediği iddiaları için, "Seçime kilitlenmekten çok barışa kilitlenmek zorundayız." dedi.

Demirtaş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çeşitli illerden gelen Esnaf ve Sanatkarlar Birliği başkanlarını, TBMM HDP Grup Yönetim Salonu'nda kabul etti. Görüşmede HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da hazır bulundu. Ziyarete gelen başkanların elini tek tek sıkan Demirtaş, gazetecilerin sorularını cevapladı.

6 -7 Ekim olaylarıyla ilgili hakkında başlatılan soruşturmanın sorulması üzerine Demirtaş, soruşturmanın yeni olmadığını, geçen yıl açıldığını söyledi. Savcının 10-11 aydır çalıştığını ama suçlayacak bir şey bulamadığını dile getiren Demirtaş, "Mevzu koltuklarımız, makamlarımız değil. Eğer çekildiğimizde barış gelecekse ne koltuğu, canımızı vermeye hazırız. Dokunulmazlık kalkacak diye ilkelerimizden, savunduklarımızdan vaz mı gezçeceğiz? Leyla Hanım, Hatip Dicle vaz mı geçti? Leyla Hanım şu an Meclis'te; onları atanlar nerde? Bunlara gerek yoktur." diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU İLE ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA GÖRÜŞECEĞİZ"

Erken seçim konusundaki sorularla ilgili ise Demirtaş, çözüm sürecinin erken seçimi beklemeyecek kadar nazik bir konu olduğuna dikkat çekti. Müzakerelere yeniden döndürecek bir yol bulunması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, "Her gün canlarımız gidiyor. Amacımız oylar ve sandık değil, canlar gidiyor. Bütün anaların eli yüreğinde." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı söylenen görüşme hakkındaki bir soruya da Demirtaş, "Önümüzdeki hafta Kılıçdaroğlu ile bir araya geleceğiz. Henüz saati ve günü belli değil. Bizi yok sayanlar bile dahil barış için bütün kapılarımız herkese açıktır ve biz de barış için tüm kapılara gideriz." karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı'nın HDP'yi baraj altı bırakıp erken seçimle AK Parti'yi yeniden tek başına iktidar yapmak istediği iddialarıyla ilgili Demirtaş, bunların kişisel görüş değil partisinin kurumsal resmi görüşleri olduğuna dikkat çekti. "Seçime kilitlenmekten çok barışa kilitlenmek zorundayız." diyen Demirtaş, "Seçim işleri kolay işlerdir." dedi.