HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Süreci birilerinin koltuk sevdasına heba etmeyeceğiz. AKP bu ülkenin evlatlarını heba ettikçe zaten halk onu sandıklarda cezalandıracak. Ama bizim derdimiz sandık değil, o nedenle bu gün barış olsun diyoruz.” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Van İl Başkanlığı tarafından Musa Anter Barış Parkı'nda düzenlenen 'Savaşa karşı barış' etkinliğine katıldı. Demirtaş burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her yerinde insanların halklarımız sokağa çıkıp ele ele vererek, ‘Biz sana savaş yaptırmayacağız, bu ülkede savaşa izin vermeyeceğiz’ demeleri durumunda barışın en kısa zamanda sağlanabileceğini söyledi.

Zor koşullarda 7 Haziran’daki seçim çalışması yürüttüklerini belirten Demirtaş, "Seçim kampanyası boyunca anayasayı ihlal ettiler. Seçim adaletini çiğnediler, Yüksek Seçim Kurulu kararlarını çiğnediler. Devletin, Cumhurbaşkanlığını imkanlarıyla bize karşı seçim kampanyası yürüttüler. Her türlü saldırılarla partimizi itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Bununla yetinmediler, binalarımızı havaya uçurdular. 176 yerde parti binalarımıza saldırdılar. Diyarbakır'da büyük bir katliam girişimi yaptılar ve kardeşlerimizi yaraladılar gözlerimizin önünde. Biz bu provokasyonlara gelmeyeceğiz dedik ve çıktık kardeşlik mesajlar verdik. 'HDP savaş istiyor, savaşı kışkırtıyor' diyenlere sesleniyorum, benim arkadaşlarım gözümün önünde parçalanmış cenazeleri miting alanında götürüldü ben o görüntüleri bağrıma bastım çıkıp kardeşlik mesajları verdim. Aynı görüntü sizin başınıza gelse ülkeyi savaş alanına çevirirdiniz." diye konuştu.

Türkiye'de barışa inanan herkesin bulunduğu yerden savaş istemediklerini haykırarak ‘Biz size savaş yaptırmayacağız’ demesi durumunda iki günde ülkeye barışın geleceğini söyleyen Demirtaş, barışa dair umutların yitirilmemesi gerektiğini, barışta ısrarcı davranılması durumunda gençleri ölümden kurtarmanın mümkün olduğuna dikkati çekti.

Savaşın kimseye hayrının olmadığını ortaya koyacaklarını, il il, mahalle mahalle dolaşarak barışın kıymetini insanlara anlatacaklarını kaydeden Demirtaş, "Süreci birilerinin koltuk sevdasına heba etmeyeceğiz. AKP bu ülkenin evlatlarını heba ettikçe zaten halk onu sandıklarda cezalandıracak. Ama bizim derdimiz sandık değil, o nedenle bu gün barış olsun diyoruz. Ülke tehdit altındaymış gibi bir algı oluşturuyorlar. Bu vatan hepimizin vatanıdır. Ülkemiz, vatanımız tehdit altında olursa biz göğsümüzü gere gere mücadele etmeye hazırız. Ülkemizi korumaya hazırız ama saray savunmasını, vatan savunması diye bize yutturmasınlar. Onların oyunlarına gelmeyeceğiz. Bir an önce ateşkes ve müzakere koşullarına dönüşmesi için barışı haykırmalıyız." diye konuştu.