Halkların Demokratik Partisi(HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, hükümetin pratik adımlarla güven vermesi gerektiğini söyledi. Sadece HDP’ye değil Türkiye kamuoyuna hükümetin güven vermesi gerektiğini belirten Demirtaş, "Hükümetin yapması gereken şey doğru adımlarla böyle güvenlik paketleriyle falan değil. Demokrasi paketleri ile herkese güven vermesi lazım. Fakat bunu güveni oluşturacak olan HDP değildir HDP’den kimse böyle bir şey beklemesin. AKP’nin attığı adımlar güvensizlik oluşturuyor. Biz halkımızı kamuoyunu yanıltacak değiliz. AKP’ye kaç kişi güveniyor ki şu ülkede. Mecburen oy verenler dışında herhalde AKP’ye güvenen kalmadı. Sürecin hatırına AKP’nin hatalarını görmezden gelemeyiz. Böyle bir şey olmayacak." diye konuştu.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, TBMM’de partisinin grup toplantısından sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Sekreterya ile ilgili isim var mı nedir son durum” şeklindeki sorusuna Demirtaş, "Nakili adalet bakanlığı yapıyor. Onlara sormanız lazım bizim bilgimiz olmaz. Ama adalet bakanlığı bir açıklama yaparsa hepimiz öğrenmiş oluruz. Bilmiyoruz henüz." cevabını verdi. Başka bir gazetecinin, "Çok kısa bir grup toplantısı yaptınız kafalar karışık mı?” sorusuna Demirtaş, "Tek bir cümlede aslında HDP’nin önümüzdeki dönemde ne yapmak istediği ve nasıl yapacağını anlatmış olduk. Uzun bir konuşmaydı bence." dedi.

21 Mart mesajı ile ilgili bir gelişme olup olmadığının sorulması üzerine Demirtaş, "Yok arkadaşlar onuda birkaç gün sonra Diyarbakır’da okunacak sonu hep birlikte göreceğiz bizde görmüş değiliz.” şeklinde konuştu. "Hassas konularla ilgili meclise tasarının geleceği söyleniyor. Size gelmiş hükümetle yapılan görüşmelerde konuşulmuş bir şey var mı?" sorusuna Demirtaş şu cevabı verdi: "Hayır. Bizim yaptığımız hükümetle arkadaşlarımız ne konuşmuşsa kamuoyuna açıkladık açıkladığımız dışında hiçbir gelişme yok." ifadelerini kullandı.

45 kişiden bahsedildiğinin hatırlatılması üzerine Demirtaş şunları söyledi: "Durumu acil olan 60’dan fazla mahkum var. Bunların aralarında değişik siyasetlerden yatanlar da var. Bunlar insan hakları konuları vicdan meselesi her şey önce. Süreçle doğrudan bağlantılı olmakla insani bir konu inşallah en kısa sürede bu insanlar tahliye olur ailesinin yanına uygun hastane koşullarında tedavilerini gerçekleştirirler."

"AKP’NİN ATTIĞI ADIMLAR GÜVENSİZLİK OLUŞTURUYOR"

İzleme heyetinin cezaevine geçip geçmediğinin hatırlatılması üzerine Demirtaş, "Bilmiyoruz. Adalet Bakanlığı'na sormanız lazım.” dedi.
"Güvenmediğinizi ifade etmiştiniz ama müzakereler bu arada sürüyor. Ortada bir çelişki olmuyor mu?" sorusuna Demirtaş, "Hükümet onlar. Başka kiminle görüşülebilir. Hükümetin güven vermesi lazım pratik adımlarla sadece bize değil Türkiye kamuoyuna güven vermesi lazım. Hükümetin yapması gereken şey doğru adımlarla böyle güvenlik paketleriyle falan değil. Demokrasi paketleri ile herkese güven vermesi lazım. Fakat bunu güveni oluşturacak olan HDP değildir HDP’den kimse böyle bir şey beklemesin. AKP’nin attığı adımlar güvensizlik oluşturuyor. Biz halkımızı kamuoyunu yanıltacak değiliz. AKP’ye kaç kişi güveniyor ki şu ülkede. Mecburen oy verenler dışında herhalde AKP’ye güvenen kalmadı. Sürecin hatırına AKP’nin hatalarını görmezden gelemeyiz. Böyle bir şey olmayacak." cevabını verdi. Bundan sonra alanlarda olup olmayacağı hatırlatılan Demirtaş, "Muhtemelen. Bir sonra hafta belki eş başkanımız yapacak ama ben ve eşbakanımız sık sık alanlarda olacağız kampanyanın başında olacağız." dedi.