HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin binalarına yapılan saldırılarla ilgili konuştu. Demirtaş, "Arkasında hükümet desteğini hissedip bu linçleri yapanlar yazık size, kendinizi harcatmayın. Bakın arkanızda hükümet yok, hükümet düşmüş durumda. AKP artık iktidar değil. Harcayacaklar sizi." dedi.

"PROTESTOLARA LAFIMIZ YOK AMA..."

Partisinin Diyarbakır il başkanlığında konuşan Demirtaş, konu ile ilgili şunları söyledi: "İnsanlar partimizi protesto edebilirler. Demokratik haklarıdır. Bu çerçevede sokağa çıkmış protesto edenlere de herhangi bir lafımız yoktur. Biz onların protestolarını da bize yönelik eleştirilerini de dikkatlice dinleriz. Doğru mudur yanlış mıdır onları anlamaya çalışırız. Bu söyleyeceklerim şiddeti protesto etme, barış istiyoruz söylemiyle sokağa çıkanlara değildir. Bu söylediklerim bizatihi AKP ve MİT istihbaratı eliyle örgütlenmiş tetikçileredir. Bunlar isim isim tespitli, maaşlı ve bu işleri yapsınlar diye resmi olarak görevlendirilmiş çetelerdir.

"İKİ GÜNDE 400'DEN FAZLA SALDIRI"

Ülke genelinde 2 günde 400'den fazla yerde saldırı yaşanmıştır. Şehirler arası otobüsler, işyerleri, evler, mevsimlik işçiler, yolda yürüyenler, gazete binaları, konutlar yani hedef olarak belirlenmiş ne varsa, parti binaları, genel merkezimiz dahil olmak üzere. Daha önceden tespit edilmiş ne kadar yer varsa hepsine organizeli tek elden yönetildiği belli olan bir linç, saldırı kampanyası devlet eliyle başlatılmış ve yürütülmüştür.

Topluma şu mesaj verilmek istenmektedir. Bize 400 milletvekilini vermezseniz sizin burnunuzdan getiririz denilmektedir. Bunu söylemekten çekinmiyorlar. Açıkça aleni bir şekilde ifade ediyorlar. Şimdi bunlar tabikî bunu yapabilirler. Şu anda devlete el koymuş durumdalar. Bir darbe ile iktidardan düşmüş olmalarına rağmen devlete el koymuş durumdalar. Devlet imkanlarını kullanarak şu anda bunları yapabilirler.

"BU SUÇLAR 20 YILLIK ZAMANAŞIMINA TABİ"

Fakat şuradan açıkça ifade ediyorum, parti binalarını yakıp yıkanlar, otobüsleri durdurup insanlara hakaret edip otobüsleri yakıp yıkanlar, insanların evlerini çoluk çocuğu ile yakıp yıkanlar, mevsimlik işçilerin garibanların çadırlarını yakıp yıkanlar, linç edenler hepinizin görüntüsü var. Hepinizin görüntüsü sosyal medyada, medyada, partilerimizin kamera kayıtlarında var. İşlediğiniz suçlar 20 yıllık zamanaşımına tabidir. Önümüzdeki 20 yılda bu suçlardan tutuklanıp yargılanacaksınız. Bugün olmaz yarın, seneye olmaz öbür seneye ama illa hesabını vereceksiniz.

"KENDİNİZİ HARCATMAYIN"

Arkasında hükümet desteğini hissedip bu linçleri yapanlar, yazık size. Kendinizi harcatmayın. Bakın arkanızda hükümet falan yok. Çünkü hükümet düşmüş durumda. AKP artık iktidar değil. Harcayacaklar sizi. Size yazık. Ama yok 'biz kahramanız, kendimizi AKP'ye feda ederiz, gideriz 20 yıl da yatarız' diyorsanız takdir sizin. Cana gelmesin mala gelsin. Parti binalarımız kurban olsun. Önemli değil ama hepiniz bunun hesabını vereceksiniz. Çoğunuz da cebinizde çay parası olmayan yoksullarsınız. Dün gece parti binamızı yakanların çoğu cebinde dolmuşa binecek parası olmayan fukaralardır. Onlara da üzülüyoruz, acıyoruz, aklınızı başınıza alın, bu iktidar arkanızda durmayacak iktidar yok çünkü. AKP artık bu ülkede tek bayına iktidar olamayacak. Düşmüş durumda arkanızda devlet, hükümet yok, bitti o günler. Artık ırkçılığınızı. faşizminizi, linçlerinizi koruyabilecek arkanızda bir hükümet yok. Bunlar gidiciler ve siz ortada kalacaksınız. Hepinizin görüntüler var hepiniz yargı önüne çıkacak adil bir yargı önünde hesap vereceksiniz. Ama 'buna rağmen biz yapacağız' diyorsanız, 'biz kahramanız, kendimizi feda ederiz sarayın uğruna evlatlarımızı da kendimizi de feda ederiz diyorsanız bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Gün gelecek devran dönecek, 1 Kasım'da yine seçimler yapılacak, göreceksiniz. AKP artık tek başına iktidar olamayacak. Belki iktidarda bile olamayacak. Bütün bu Türkiye'yi iç savaşa sokan iktidar anlayışı bu ülkede devlet ve hükümet yönetemez ve yönetemeyecek, buna izin vermeyeceğiz. Bundan herkes emin olsun, ayağını denk atarak herkes kararların versin. Bunlara tetikçilik yapan faşistler, ırkçılar, kendilerine milliyetçiyim diyenler zaten başından beri Saray'ın koltuk değneği oldunuz, şimdi de sokaklarda maşallah gereğini yapıyorsunuz. AKP'yi iktidarda tutmak için sağı solu yakmaktan, AKP'ye tetikçilik yapmaktan, AKP'li güruhlarla, çetelerle hareket etmekten çekinmiyorsunuz. Bunun taktirini de bunlara oy vermiş milliyetçi seçmenlere bırakıyorum. Taktir onlarındır."