HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye’de yaşayan toplumsal kesimlerin artık Türkiye’yi terk edip etmemek konusunda tereddüt yaşadığını söyledi.

Taksim Elit World Otel'de Türkiye'deki azınlık temsilcileriyle bir araya gelen Selahattin Demirtaş, çıkışta toplantı hakkında bilgi verdi. Demirtaş, “Türkiye’de görüştüğümüz herkes öncelikli olarak barış istiyor. Kanın aktığı, cenazelerin olduğu bir ülkede kim mutlu ve huzurlu olabilir ki? Burada görüştüğümüz bütün temsilciler de haklı olarak barış istiyor. Yeni bir Anayasa, demokrasi istiyorlar. Siyasilerden ve Parlamento'dan haklı beklentileri var. Siyasette ve medyada halen ötekileştirici dil kullanılıyor. Yaşananlardan dolayı en çok kaygı duyan toplumsal kesimler Türkiye’yi terk edip etmemek konusunda artık tereddüt yaşar hale geliyorlar. Rum’u, Süryani’si, Ezidi’si her kesimi bu topraklarda yaşayan her inanç, her kimlik kendini özgür hissetmeli. Siyaset olarak bütün Türkiye toplumuna güven vermeliyiz.” diye konuştu.

Tuzla’da bulunan Ermeni kampı ile ilgili konuşan Demirtaş, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok yoğun bir mücadele ve sahiplenme ile gerçekleşti. Kamp Armen sadece Ermeniler için değil ortak bir hafıza açısından da önemliydi. Çok insan gece gündüz onun için mücadele etti.” ifadeleri kullanıldı.