Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaşanan terör olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demirtaş, “Birbirine uzatılmış namluların indirilmesi lazım. Sonraki adımlarda müzakereye dönüş ve müzakereye dönüş ile birlikte kalıcı barış ve kalıcı çözüm olmalı. Hükümet kurulur ya da kurulmaz Türkiye’nin en acil işi barıştır.” dedi.

Selahattin Demirtaş, HDP Genel Merkezi binası önünde MYK toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. 'Şirvan, Şemdilli, Varto'da yaşanan olaylar var. Bunu konuda bir şeyler yapacak mısınız?' sorusuna Demirtaş, heyetlerinin sürekli orada çalışmalar yürüttüğünü ifade ederek, gelinen son durumun çok vahim olduğunu belirtti. Demirtaş, “Türkiye’de hiçbir sorunun silahla çözülmesi mümkün değildir. Biz bütün sorunların müzakere ve diyalogla, barışçıl yöntemlerle çözülmesi tavrımızı sürdürüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümetin yapması gereken şey diyalog kanallarını açmak bir an önce müzakereye dönmektir. Bu kadar büyük bir siyasi körlükle ülkeyi her gün yeni tehlikelerle karşı karşıya bırakmaya kimsenin hakkı yoktur." ifadelerini kullandı.

“Derhal karşılıklı ateşkesin ilan edilmesi lazım, dağlarda şehirlerde silahların susması geri çekilmesi lazım.” diyen Demirtaş, “Birbirine uzatılmış namluların indirilmesi lazım. Sonraki adımlarda müzakereye dönüş ve müzakereye dönüş ile birlikte kalıcı barış ve kalıcı çözüm olmalı. Hükümet kurulur ya da kurulmaz Türkiye’nin en acil işi barıştır. Erken seçimde halkın ortayı iradeye koyacağız. Barış erken seçimi beklemeyecek kadar acildir. Bu bütün ilçeler için geçerlidir." açıklamasını yaptı.