HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Diyarbakır’da açlık grevine giren 5’i milletvekili 50 kişiyi ziyaret etti. Yüksekdağ, Türkiye toplumunda hiç kimsenin yarını göremediğini savunarak, yeni bir darbenin başa bela olabileceği iddiasında bulundu.
HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Ertuğrul Kürkçe ve Gülistan Kılıç Koçyiğit ile birlikte, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) binasında süresiz-dönüşümsüz açlık grevi başlatan 5’i HDP milletvekili, 50 kişiyi ziyaret etti.
Yüksekdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, başta siyasetçiler olmak üzere Türkiye toplumunda hiç kimsenin yarını göremediğini savundu. Bir sabah darbeye uyanılabileceğini iddia eden Yüksekdağ, “Darbeyi püskürttük derken başka bir darbe başımıza bela olabilir. Bir gün savaşın çok daha büyüdüğü ve tırmandığı, bölgesel bir savaş içerisinde olduğunuz gerçeklerle karşı karşıya kalabilirsiniz" dedi.
Barışçıl ve demokratik bir Türkiye’nin önünü açılabileceğinin anlatan Yüksekdağ, özetle şu açıklamalarda bulundu:
“Bir şey talep ediyoruz. Diyalogun önünün açılmasını istiyoruz. Bakanın bize verdiği yanıt ise her şey kontrol ve denetim altındadır. Öcalan’ın sağlığı ve güvenliği ile ilgili bir sorun yoktur. Bizim sorduğumuz Öcalan’dan haber alamıyoruz. Biz Avukatları, yakınları veya bir temsilci neden İmralı adasına gidemiyor.”