Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, darbe girişimini kınadıklarını belirterek, her türlü darbe girişimine karşı olduklarını vurguladı.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Diyarbakır il binasında basın toplantısı düzenledi. HDP’nin darbe girişimine karşı net bir şekilde karşı durduğunu anlatan Demirtaş, “Ben öncelikle partim adına bu darbeci anlayışı kınadığımızı hatırlatmak istiyorum. Dün akşam başlayan bu darbe girişimi de demokratik siyasetin ortak duruşu, ortak ilkesel kararlığı sayesinde başarıya ulaşamamıştır. Amasız ve ancaksız, hiçbir gerekçeye sığınmadan her türlü darbe girişimine karşı olduğumuzu ve kınadığımızı belirtmek istiyorum” dedi.
“Kimin vatan haini olduğu netleşmiştir”
Kürt sorunundan kaynaklı iç çatışmaların ve savaşın derhal son bulacağı cesur bir söyleme ihtiyaç olunduğunu ifade eden Demirtaş, “Kimin vatan haini olduğu, kimin bu ülkede halktan yana olduğu dün gece itibariyle zaten ortaya çıkmış, netleşmiştir. Darbe girişiminin şu veya bu şekilde kendini örgütleyerek ortaya çıkması henüz demokrasi olmadığını net bir şekilde ortaya koymuştur. Asıl sorumluluk halktadır. Halkın gücü arkasında değilse bu ülkede hiç kimsenin hiçbir şey yapma şansı yoktur. Dünkü darbe girişimi bunu bir kez daha teyit etmiştir. Yine sokağın meşruiyeti dün gece bir kez daha tarih karşısında teyit edilmiştir. Demokrasi sokaktadır. Bugüne kadar sokağa yaptığımız çağrıları vatana ihanet, kaos olarak niteleyenler dün gece kurtuluşu sokakta bulmuşlardır. Demek ki doğru adres sokaktır. Doğru adres saraylar değildir. Halka güvenmek, halkın vicdanına, halkın ferasetine inanmak gerekir. Bizler halkımıza her koşulda güvendik. Bundan sonra da güvenmeye devam edeceğiz” diye konuştu.