Demokrat Parti (DP) Bursa İl Başkanı Mehmet Hamaloğlu, kendilerinden diğer partilere giden emanet oyları geri almak ve halka hizmet etmek için oy istedi.

Bursa Milletvekili Adayı Selahattin Çakmak ve partililerle birlikte Zaman Gazetesi Bursa Bölge Yayın Temsilciliğini ziyaret eden Mehmet Hamaloğlu, 7 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekti. Siyasi ikbal peşinde koşanların halkı böldüğünü, halk geçim derdindeyken onların sefa sürdüğünü belirten Hamaloğlu, Demokrat Parti’nin sadece halka hizmet için çalışacağını söyledi. Siyasetin zenginleşme aracı olmadığına dikkat çeken Hamaloğlu, iktidar üyelerinin ülkenin en zenginleri haline gelmesini eleştirdi.

“Siyaseti bir şey almak için yapmıyoruz” diyen Hamaloğlu, “Bizim ismimizin önüne hırsız, fırıldak yazmadılar. Bu bize yeter. Biz Demokrat Parti olarak sadece hizmeti düşünüyoruz. Geçmişte yarım kalan hizmetlerimize devam etmek istiyoruz. Şimdiye kadar çeşitli sebeplerle başka partilere giden emanet oylarımızı geri almak istiyoruz. Partimizi ülkenin yönetiminde söz sahibi yapabilmek için gece gündüz fedakarca çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

DP Bursa Milletvekili Adayı Selahattin Çakmak ise Demokrat Parti’nin bir misyon partisi olduğunun altını çizdi. İdeolojik partilerin ülkede söz sahibi olmasıyla insanların parçalara ayrıldığını ve hizmet alamaz hale geldiğini ifade eden Çakmak, halkın kendi ikballerini düşünen, ideolojiler üretmeye çalışan partileri bir kenara bırakarak merkezde toplanmasının, yeniden hizmet anlayışı içinde olacak partilere yönelmesinin zorunluluk olduğunu kaydetti.

Ülkede hizmet anlayışının yeniden tesis edilmesi gerektiğini belirten Çakmak, “Şuan ülkede resmen felaket yaşanıyor. Halk geçim derdinde, onlar ise başkanlık derdinde. Milletin dertleriyle ilgilenen yok. Kendilerini, kendi yakınlarını daha çok zenginleştirmek için çalışıyorlar. 28 Şubat’ta apoletlilerin yaptığından çok daha fazlasını şimdi bunlar halka yapıyor. BM nezdinde ülkemizi kınanma pozisyonuna düşürdüler. Teröre destek veren ülkeler statüsüne soktular. Millet bunlara destek verdi ama verilen oylar kaos olarak geri döndü. Bu halk kırata yabancı değil, tekrar bize oy versinler, yeniden kalkınmaya, hizmete öncelik verelim.” diye konuştu.