Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Koza-İpek Grubu'na yapılanların değil hukuka, ahlaka da aykırı olduğunu belirtti.

Fırat yaptığı açıklamada Koza-İpek grubuna kayyum atanmasına tepki gösterdi. 2011'den sonra hukukun ortadan kalkarak, Türkiye'nin kanun devleti olduğunu anlatan Fırat, şunları kaydetti: "Ama 7 Haziran'dan sonrada maalesef hükümet mafyatik tedbirlerle bu işi götürmeye çalışıyor. Yapılan hukuka değil ahlaka da aykırı bir şey. Çünkü kanunlarımız böyle bir el koymayı öngörmüyor. Yani ticari bir şirkete mali durumunda problem varsa düzeltmesi istenir. O firmanın o durumda olduğunu da zannetmiyorum. Sözün bittiği yerdir burası."

Bu tür el koymaların ileride başka kurum ve şirketler için de süreceğini vurgulayan Fırat, "İleride başka kurumlara da olacak ben daha önce de söyledim. Hitler döneminde bir Alman diyor ki, birileri geldi polisler alıp götürdü. 'O Yahudi'dir boşver önemli değil götürsünler' dedim. Bir hafta sonra üst komşumu alıp götürdüler. 'Bu da yabancıdır. Alman değildir onun içindir' dedim. Gelip beni de alıp götürünce 'bu işin farkına vardım ki bu iş öyle değilmiş.' Bugün tek tek hepsini ekarte ediyorlar. Yapılan bu."