CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Türkiye'de bir dönemin bitmekte olduğunu, 'hormonlu iktidarın' döneminin sonuna gelindiğini savundu. Baykal, "Ankara'da yangın var. Yangın. İnşaallah önümüzdeki seçim bu yangını söndürecektir." dedi.

Deniz Baykal, Antalya'nın Manavgat ilçesinde İl Başkanı Semih Esen, İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, 1'inci sıra milletvekili adayı Dr. Niyazi Nefi Kara ve 5'inci sıra milletvekili adayı Devrim Kök ile birlikte Antalya Caddesi'nde seçim bürosu açtı. Seçim bürosu açılışı öncesi Manavgat'ta partililere bir konuşma yapan Baykal, Türkiye'de bir dönemin sonuna gelindiğini, bu dönemin 7 Haziran'da verilecek oylarla iktidarı sandığa gömerek bitirileceğini kaydetti.

'Hormonlu şişirilmiş AKP iktidarı balonuna 7 Haziran'da bir toplu iğne batırmanın zamanının geldiğini' belirten Baykal, ülkede bu iktidarın gidici olduğunu herkesin gördüğünü, bunu kendilerinin de çok iyi bildiğini savundu. Ülkenin hak etmediği bir şekilde yönetildiğini 'hormonlu iktidarın' bugünlere gelmesinde seçim barajının etkili olduğunu öne süren Baykal, şu ifadeleri kullandı: "Bir dönemin sonuna geldik. Bu dönem bitiyor. Zaten hak edilmeyen bir iktidar dönemiydi. Baraj sayesinde hakkı olmayan temsille güçlendirilmiş Türkiye'de haksız yere tek başına iktidar olanlar ülkeyi bu hale getirdi. Hiç bir işin hesabını vermeyen bu iktidarın sonu geldi. Hormonlu, şişirilmiş iktidar bitiyor. Bu seçimde oylarınızla şişirilmiş AKP iktidarı balonuna iğneyi batıracaksınız. Şişirilmiş AKP iktidarı balonunu indireceksiniz."

İktidarın yıkılmakta olduğu herkesin farkında olduğunu öne süren Baykal, burnuna yanık konusu geldiğini, bu yanık kokusunun herkesin burnuna gelmeye başladığını iddia etti. Baykal, "Ankara'da yangın var. Yangın var. Yanıyor. Bir iktidarın yıkılmakta olduğunu hep birlikte görüyoruz. Herkes de bu iktidar gidiyor duygusu içinde. Burnuma yanık kokusu geliyor. O yanık kokusu sizin burnunuza da geliyor değil mi? Ankara'da yangın var. Yangın. İnşaallah önümüzdeki seçim bu yangını söndürecektir." dedi.