CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Bu çatışmalar ortaya birden bire çıktı. Birden bire çıkan bu çatışmalar ne iştir. İlk sorulması gereken de budur. Hani anaların gözyaşı dinmişti. Şimdiye kadar olmadı, şimdi niye oluyor? Şimdi birden bire oldu. Ne iştir?"

Ön seçim sonrası Manavgat'ta partililere teşekküre gelen Deniz Baykal, İlçe Başkanı Ahmet Öztürk ile birlikte basın toplantısı yaptı. Son günlerde birden bire ortaya çıkan çatışmaların 'bu ne iş, nereden çıktı ' diye sorgulanması gerektiğini belirten Baykal, "Bu çatışmalar ortaya birden bire çıktı. Birden bire çıkan bu çatışmalar ne iştir. İlk sorulması gereken de budur. Hani anaların gözyaşı dinmişti. Şimdiye kadar olmadı, şimdi niye oluyor. Şimdi birden bire oldu. Ne iştir? Şimdiye kadar her halde şundan olmuyordu; bölgede egemenlik fiilen o bölgede çetelere teslim edilmişti. Askere de çatışma yapmayın, çatışmayın dendi. Alan çetelere bırakılmıştı. Bunu da iktidar 1,5 yıldır bölgede çatışma olmuyor diye zafer naraları atarak anlatıyordu. Şimdi anlayışıyor ki. O bölgede hakimiyeti kuranlar, hakimiyetlerini sandığa dönüştürmek istediler. Sandığa gidilirken, iktidarın, önceden göz yumduklarına doğrudan kendisi zarar vereceği için olmaz diyor. Ağrı Diyadin'de anlaşılıyor ki, seçim zamanı seçimde ne yapılmasıyla ilgili ne yapacaklarını anlatmak isterken burada jandarma ne arıyor denilerek ateş açılmıştır. Açılan ateşle 3 askerimiz, bir jandarma teğmenimiz yaralanmış ve 5 PKK etkisiz hale getirilmiştir. Sorgulanması gerekende çatışmanın birden bire niçin çıktığıdır. O bölgede insanlar şikayetçi olmuştur. Yaralı askerimizi helikoptere intikal ettirmiştir. Genelkurmay Başkanlığı'da bu konuda bugün açıklama yapmıştır. O bölgede hukuk, adalet, yargı kaldırılırken göz yumanlar ve seslerini çıkarmayanlar bugün sandık yaklaştıkça kıyamet koparmaya başlamıştır. " diye konuştu.

"ADAM GİDERKEN MİLLETİ DE YANINDA GÖTÜRMEK İSTİYOR"

Siyasi iktidarının gidişinin yaklaştığını belirten Baykal, en son AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in sözlerinin buna en iyi örnek olduğunu söyledi. Partilerinin ön seçim yapmasına bağlı 7 Haziran seçimlerine AK Parti ve MHP'ye göre kendisine daha özgüvenle çıktığını altını çizen Baykal, bu seçimlerin aynı zamanda iktidara 'artık gidiver' deme seçimi olacağını ifade etti. İktidarın giderken milleti de yanında götürmek anlayışına sahip olduğunu vurgulayan Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bak herkes gitti. Atatürk, İsmet Paşa, Menderes, Ecevit, Demirel, Turgut Özal gitti. Sen de bir gidiver ya. Gidiver de görelim kardeşim. Gidiver de görelim. Analar neler doğurur. Millet desin ki 'en büyük millet' desin kardeşim. Götürürken milleti de götürmek gitmek istiyor adam. Adam milli egemenlik kayıtsız milletindiri kaldırmak istiyor. Adam bütün yetkiyi bana verin diyor. Gitme korkusu bunların yüreklerine düştü. En büyük korkuları da yaptıkları hukuksuzlukların hesabını sorulma korkusu. 17 Aralık yeniden açılmasından korkuyor. Şimdiden hepsini bu korku saldı. " diye konuştu.
Oy vermek kadar 7 Haziran'da sandığa sahip çıkmanın da çok önemli olduğunu belirten Baykal, sandık görevlilerinin ıslak imza tutanaklarını almaları uyarısında bulundu.

Parti binası çıkışında esnaf ziyaretinde bulunan Baykal, Manavgatlı hemşerileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.