İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel, 7 Ocak 2018’de düzenlenecek CHP İzmir İl Kongresinde aday olacağını ilan etti. Yücel, "Uzlaşı adayı olduğumu düşünüyorum " dedi.

CHP İzmir, 7 Ocak 2018’de kongreye gidecek. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel, il binasında açıklama yaparak aday olduğunu açıkladı. Yücel’in açıklamasına; ailesi, il sekreteri Birgül Değirmenci, il yöneticisi Ali Çalışkan ve bazı belediye meclis üyeleri de katıldı. Yücel, “Uzlaşı adayı olduğumu düşünüyorum. Örgütün beni sahiplenmesini istiyorum” açıklamasında bulundu.

“Görevlerimden istifa ettim”

Yücel açıklamasında, "Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkmak adına CHP’nin yerelde iktidarına güç vermek adına 7 Ocak’taki il kongresinde il başkan adayı olmaya karar verdim. CHP’ye gönül vermiş bir ailenin oğluyum. Üç kuşaktır İzmirliyim. İl başkan adaylığına karar vermeden önce partimizin deneyimli isimlerine danıştım. Bu onurlu görev bana verildiği takdirde birleştirici olacağım. Kimseye değil örgütüme taraf olacağım. Grupçu anlayışla hareket etmeyeceğim. Görev sürem dolana kadar devam edeceğim. Açıklamamı yapmadan önce Buca ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinden istifa ettim" ifadelerini kullandı.

“Aziz Başkan destek verirse bu bana onur verir”

Yücel, sürecin kendi dışında gelişen bir süreç olduğunu vurgulayarak, “İzmir bir uzlaşı adayı arayışındaydı. Benim bir arayışım olmadı. ‘Sen şu kişinin adayı mısın?’ soruları var. Aziz Başkan destek verirse bu bana onur verir. Ancak ben kimsenin adayı değil CHP’nin adayıyım. Herkesten görüş alarak ortak akılla CHP’yi yönetmeyi amaçlıyorum" diye konuştu.

“Her türlü desteği vereceğiz”

İl sekreteri Değirmenci, şunları söyledi: "Bir sürecin sonuna girdik. Bu süreç 2019 sürecidir. Bizim için çok önemli. Hep birlikte dayanışma içinde olmamız gerekiyor. Bu nedenle başvuracak arkadaşlarımız gelip il binasında açıklamasını yapabilir. Her türlü desteği yönetim olarak vereceğiz. Deniz Yücel arkadaşımıza yürüyeceği yolda başarılar diliyorum.”

"Tüm adaylara eşitiz"

İl başkan yardımcısı Ali Çalışkan ise şu ifadelere yer verdi: "İzmir güzel ve zor bir süreci almış gidiyor. Değerli kardeşimi adaylık açıklamasını yapıyor. Biz tüm adaylık arkadaşlarımıza eşitiz. Başkan olacaklarsa bizim başkanımız olacaklar. Bir partilimizi bile ötekileştirmememiz gereken bir sürece giriyoruz.”