Denizli, AK Parti'nin 2011'de milletvekili seçilen dört ismi aynı sırayla aday gösterdiği tek şehir oldu. AK Parti listesinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci birinci, Mehmet Yüksel ikinci, Bilal Uçar üçüncü ve Nurcan Dalbudak'a dördüncü sırada tekrar yer verildi. Binlerce lira harcayarak şehrin dört bir yanını afişlerle donatan bazı işadamları ve eski partililerin seçilecek yerlerden aday gösterilmemesi ise hayal kırıklığına yol açtı. 2011 seçimlerinde listeye koyulan ancak seçilemeyen 5. sırada Cahit Özkan, 6. sırada Halil Pekdemir ve 7. sırada Ayhan Soyfidan’ın yerine bu sefer sırasıyla eski İl Genel Meclisi ve İl Başkanı Osman Yüceliş, veteriner hekim Emin Okkaya ve eski İl Kadın Kolları Başkanı Peral Uluköy yer aldı. Devlet eski Bakanı Selma Aliye Kavaf ve 1999-2004 döneminde Denizli Belediye Başkanı olan Ali Aygören de liste dışı kaldı.

MHP'nin ise Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan'ı üçüncü kez birinci sıradan göstermesi, parti içinde tepkiye sebep oldu. Üçüncü sırada aday gösterilen Pamukkale Belediye başkan adayı Ümit Bahtiyar, sosyal medya hesabından, yarın basın açıklaması yapacağını duyurdu. Bahtiyar, "Ülküdaşlarım. partiye geldiğimden beri birçok spekülasyonlar yapıldı. Onun bunun adamları, benim için bir sürü laflar söyledi. Sesimi çıkarmadım, çalıştım kulaklarımı tıkayarak. Seçimlere girdim her şeyimi vererek. Eşimle nasıl seçim kampanyası yapılır, herkese gösterdik. Kimseye yaranamadık. Herkes konuştu. Herkes hor gördü. Tüm Denizli gördü. Siz görmediniz. Ankara'da görmedi. Allah'a emanet olun sayın ülkücü devleri. Perşembe günü bir basın açıklaması yapacağım. Hakkım varsa üzerinizde helal edin, ben helal ettim." dedi.

CHP’DE ÖN SEÇİM RAHATLIĞI

Denizli’de CHP, adayların kontenjan kullanılmadan ön seçimle belirlendiği tek partioldu. 2011 milletvekili seçiminde ön seçimde ikinci çıkmasına rağmen İlhan Cihaner, kontenjan kullanıldığı için milletvekilliğini kaybetmesine rağmen ön seçimde bu sefer 6 bin 891 oyla birinci olan Melike Basmacı ve Denizli Büyükşehir belediye başkanlığına aday olan Kazım Arslan ilk iki sıraya yerleştirildi.

İTTİFAKIN ADAYI MEHMET EFE

SP ile BBP ittifakının listebaşı adayı ise BBP MKYK Üyesi Mehmet Efe oldu. SP çatısı altında seçime girecek olan Efe, "Millî İttifak" adayı olarak barajı geçmeye çalışacak.