Denizli’de AK Parti, 2011'deki oy oranı yüzde 53’ten yüzde 39’a düştü, CHP ise oy oranını yüzde 26'dan yüzde 35’e çıkardı. MHP de yüzde 14’den yüzde 18’e yükseltti. 2011 seçimlerinde AK Parti 4, CHP 2 ve MHP 1 milletvekili çıkarmıştı. Bu seçimlerde AK Parti’nin 1 milletvekili kaybederek 3, CHP’nin ise 2 milletvekillini 3'e çıkaracağı tahmin ediliyor.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin önderliğinde sürdürülen seçim çalışması istenilen sonucu vermedi. Son dönemde AK Partili vekiller için çıkan usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları bu kan kaybında etkili oldu. Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin partideki oy kaybını durdurmak için TOKİ’den ucuz 25 bin ev yapacaklarını açıklaması bir heyecan oluştursa da "Bunu 12 yıldır neden yapmadılar" diye karşı bir tepkinin de doğmasına sebep oldu.

Seçim akşamı sonuçların açıklanmasının başlamasının ardından AK Partililer Delikliçınar meydanına kurulan bir platformda eğlenir ve zafer kutlaması yapılırdı. Ancak seçimim sonuçlarının kötü çıkması üzerine Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin Ankara’ya gittiği öğrenildi.

CHP’liler Saltak Mahallesi’nde 'Halkın İktidar Merkezi' adını verdikleri seçim koordinasyon merkezinde milletvekili sayısını artırmanın sevincini yaşadılar.
Kesin olmayan sonuçlara göre Denizli milletvekilleri:
AK Parti: Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar.
CHP: Melike Basmacı, Kazım Arslan, Gülizar Biçer Karaca
MHP: Emin Haluk Ayhan.