Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, son günlerde asker, polis ve sivillere yönelik terörist saldırılar için, "AK Parti hükümetlerinin yöneticilerini sürekli uyardık, uyarılarımızı dikkate almadılar." dedi.

Şırnak Akçay bölgesinde meydana gelen çatışmada biri subay 2 askerin şehit edilmeleri üzerine yazılı açıklama yapan Destici, “Artık her gün şehit haberleri ile uyanıyor, şehit haberleri ile yüzleşiyoruz. Öncelikle askerlerimizi, polislerimizi şehit eden, sivillerimizin hayatına kast eden hain, bölücü PKK terör örgütünü, onun tüm unsurlarını lanetliyorum, kınıyorum ve onları bu büyük Türk Milletinin bir parçası olmadıklarını ilan ediyorum.” ifadesini kullandı.

Destici devamında şunları dile getirdi: “Yüreğinde zerre kadar iman olan, en hafif vicdan ve ahlak duygusuna sahip olan, acıma ve merhamet hissi taşıyan hiçbir insan babası ile telefonda konuşan bir insana, eşi ile pazarda alış veriş yapan bir askerimize, ailesi ile birlikte ziyaretten dönen bir binbaşımıza silah sıkamaz. Bunlar bizim milletimizin insanı olamazlar. Bunlar emperyalist küresel güçlerin kuklası olan ve ne idüğü belirsiz bir takım insanlar topluluğudur.”

Adına ‘çözüm süreci’ denilenin bölünme süreci olduğu konusunda ülkeyi yöneten AK Parti hükümetlerinin yöneticilerini sürekli uyardıklarını hatırlatan Destici, “Uyarılarımızı dikkate almadılar. Bugün acı tablo ile karşı karşıya kaldık. PKK adeta Türkiye’yi yönetenlerin yanlış politikalar sonucu daha da büyüdü, güçlendi ve silahlandı. Güneydoğu Anadolu Bölgesinin her bir bölgesini üst haline getirdi.” ifadelerini kullandı.

“BİR VE BERABER OLACAĞIZ”

Destici açıklamasını şöyle tamamladı: “Bugün mücadele düne karşı daha zor şartlarda gerçekleşecek. Ama bu büyük Türk Milleti, bizler, askerimizle, polisimizle, öğretmenimizle, imamımızla, doğulumuzla batılımızla, Türkümüzle, Kürdümüzle, Alevimizle Sunimizle iktidar ve muhalefetimizle bir ve beraber olacağız. Birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendireceğiz. 21. yüzyıl eşkıya sürülerine karşı topyekûn bir mücadele vererek hep birlikte bunların kökünü kazıyacağız ve milletimizi bu terör belasında kurtaracağız.”