7 Haziran seçimlerine ittifak yaparak giren Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Mustafa Destici ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, miting için Hatay'a geldi.

Miting öncesinde gazetecilerle bir araya gelen Milli İttifak liderlerinden Mustafa Destici, "Seçimlerde AKP'ye oy vermek HDP'ye oy vermektir. HDP'ye oy vermek AKP'ye oy vermektir. Çünkü ikisi ortaktırlar. HDP'ye oy vermek aynı zamanda PKK'ya oy vermektir." dedi. Mustafa Kamalak ise başkanlık sistemini despotizm olarak değerlendirdi.

Mustafa Destici, 13 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti'nin seçim beyannamesinde ortaya koyduğu hiçbir vaadi yerine getirmediğini söyledi. Destici, "13 yıldır ülkeyi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi maalesef ülkenin hiçbir derdine derman olamamıştır. Ve maalesef milletimizin hafızası ile alay etmektedir. 2011 AKP Seçim Beyannamesi'nin alınıp okunmasını istiyorum. Ne demişler ne yapmışlar, hiçbir vaatlerini yerine getirememişler. Birinci öncelik Anayasa demişler. Yaptılar mı? İkinci öncelik işsizliği yok edeceğiz demişler. Yaptılar mı? Üçüncüsü adil yargı dediler, adil yargının ne halde olduğunu hepimiz görüyoruz." şeklinde konuştu.

EKONOMİ BAKANINA ASGARİ ÜCRET ELEŞTİRİSİ

Ekonomi Bakanının asgari ücret hakkındaki açıklamalarını da eleştiren Destici, "Şimdi Ekonomi Bakanı çıkmış diyor ki 'Gayri Safi Milli Hasılalara göre en asgari ücret bizde'ymiş. Yani insan bir kere bunu söylerken utanır. 13 senedir sen yönetiyorsun. Demek ki OECD ülkeleri arasında en düşük gayri safi milli hasıla sana ait demektir. İnsan bunu söylerken utanır, nüfusa göre oranlamaya göre. 13 yıldır siz yönetiyorsunuz bir başkası mı yönetiyor ülkeyi." sözleriyle AK Parti iktidarına tepki gösterdi.

'DAVUTOĞLU; UTAN UTAN, KAHRINDAN ÖLMEN LAZIM'

Hatay üzerinden sınır ihlali yaptığı gerekçe gösterilerek düşürülen Suriye'ye ait insansız hava aracı hakkında da kısa bir açıklama yapan Destici, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi. Davutoğlu'nun gerçekleşen olay karşısında sevindirici açıklamalar yapmasını eleştiren Destici şöyle konuştu: "En başarısız oldukları alan dış politika. Her alanda başarısızlar ama en başarısız oldukları alan dış politika. Sayın Başbakan dün Bursa mitinginde 'Suriye'nin hava aracını düşürdük' diye seviniyor ya. Utan utan. Üzüntünden, kahrından ölmen lazım. Bir Müslüman ülkenin, komşu ülkenin hava aracını, dün kardeş dediğimiz bir ülkenin hava aracını düşürdük diye neredeyse nara atıyor. Sevinç çığlıkları atıyor. Sen değil miydin çöllerde Beşar Esed'le birlikte üstü açık araçla Cumhurbaşkanı aracı kullanırken arkada tercümanlık yapan, siz değil miydiniz? Ne oldu şimdi? Ne değişti? Bayan Clinton, İngiltere ve Amerika'nın tuzağına düştünüz. Bir itiraf bekliyorum. Hükümetten, iktidardan bir itiraf bekliyorum. Hani içerde diyorlar ya 'biz aldatılmışız kandırılmışız' diye. Lütfen itiraf edin, Suriye konusunda Libya ve Mısır konusunda aldatıldınız, kandırıldınız. Zaten ağzınız alıştı 'aldatıldık kandırıldık özür diliyoruz' deyip gerçekçi politikalara dönmek lazım."

'HDP'YE OY VERMEK PKK'YA OY VERMEKTİR'

İktifdarı, HDP ile bir arada olmakla suçlayan ve seçimlerde HDP'ye oy verecek ve vermek isteyenleri de teşvik edenleri eleştiren Destici, "HDP'ye oy vermek vatana ihanettir." ifadesini kullandı.

Destici şunları söyledi: "Şimdi HDP parlatması yapmaya çalışıyorlar. Açıkça ifade ediyorum, HDP'ye oy verenler şunu akıllarından çıkarmasınlar; HDP'ye oy vermek PKK'ya oy vermektir. PKK'nın geçmiş 30 yılının vebalini üstlenirsiniz. Gelecekte yapacaklarını da üstlenmiş olursunuz. Her ne adına olursa olsun HDP'ye oy vermek bu vatana ihanet etmekle eşdeğerdir. Çünkü HDP'nin amacı ve niyeti bellidir. Ülkeyi bölmek, milleti ayrıştırmak için yola çıkmıştır ve emperyalist küresel güçlerin uşağıdır. Büyük Ortadoğu projesinin içindedir. Dolayısıyla da bütün milletimizin bu gerçekleri aklından çıkarmaması lazım. AKP ve HDP bir müzakere süreci götürüyorlar. Şu anda kavga eder gibi gözükseler de aldatmacadır, kandırmacadır.

Yalçın Efendi çıkıyor diyor ki Selahattin Demirtaş'a 'Senin kardeşin dağda terörist' diyor. 'Biz senin aslını ve niyetini biliyoruz' diyor. Peki Yalçın Efendi, biliyorsun da sen bir ay önce Dolmabahçe'de bunlarla oturan kimdi? Kendi makamında her hafta HDP heyetini ağırlayan sen değil misin? Milleti bu kadar ne yerine koyuyorsunuz? Milletin aklı ve hafızasıyla bu kadar alay edilebilir mi? İmanla yalan bir arada olur mu? AKP'ye oy vermek HDP'ye oy vermektir. HDP'ye oy vermek AKP'ye oy vermektir. Çünkü ikisi ortaktır. Beraberdir."

KAMALAK: İSTEDİKLERİ BAŞKANLIK SİSTEMİ DESPOTİZMDİR

Milli İttifak liderlerinden Mustafa Kamalak ise CHP'nin emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında maaş ikramiyesi vaadinin kendilerinden kopyalandığını söyledi.

AK Parti'yi başkanlık sistemi üzerinden eleştiren Kamalak, "Başkanlık sistemi sanki gerçekten her şeyin anahtarı, sihirli kutunun içindeymiş gibi sunuyor ama gerçekte sunmuş oldukları başkanlık sistemi tam anlamıyla bir despotizmdir. AK Parti'nin en önemli taahhütü budur. 'Siz bana oy verin ben bu ülkeye despotizmi getireceğim' diyor." dedi.

AK Parti'nin Saadet Partisi'ni bugüne kadar taklit ettiğini, şimdi de CHP'nin taklit etmeye başladığını aktaran Kamalak, "CHP'nin emekliler için Kurban ve Ramazan bayramlarındaki emekli ikramiyesi vaadini, 2001 yılında biz bunu memurları da içine alarak Meclis'e kanun teklifi olarak sunmuştuk." şeklinde konuştu.

MURSİ'NİN İDAM KARARINA TEPKİ

Mısır'da Mursi'ye verilen idam kararını da eleştiren Mustafa Destici, "Darbeye içerde dışarda da karşıyız. Mursi ve İhvan üyelerine verilen idam kararını reddediyoruz. Bunu kabul etmiyoruz. Mısır hükümetinin bu karardan dönmesini istiyoruz." açıklamasını yaptı.