BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ülkeyi yönetenlerin çözüm sürecinde, "Baldıran zehiri içeceğiz, bu işi çözeceğiz." dediğini ancak baldıran zehirini milletin içtiğini söyledi. Seçim çalışmaları çerçevesinde Denizli'ye gelen Destici, düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.

'YALÇIN TOPÇU'NUN PARTİMİZLE İLGİSİ YOK, İSTİFA ETMİŞ GİTMİŞ'

BBP eski Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun seçim kabinesinde bakan atanmasıyla ilgili soruyu cevaplayan Destici, "Bizden istifa etmiş gitmiş, bizimle ilgisi olmayan bir kişiyle ilgili yorum yapmam. Bütün kamuoyunun şunu bilmesini isterim, BBP ile adı anılan şahsın hiçbir ilgisi yoktur." dedi.

'SP İLE AK PARTİ SEÇİM İTTİFAKI YAPACAK'

SP ile AK Parti'nin seçim ittifakı görüşmelerini yaptığını belirten Genel Başkan Destici, "Biz de basından takip ediyoruz. Başta SP Genel Başkanı olmak üzere diğer yöneticileriyle ara ara görüşüyoruz. Onlar da böyle bir görüşmeleri olduğunu ifade ettiler. Henüz neticelenmediğini bildirdiler. Ben o iki parti içindeki görüşmelere müdahil olmak istemem. Kendi verecekleri bir karardır." diye konuştu.

'MHP'DEN TEKLİF YOK'

BBP'nin MHP ile ittifak yapıp yapmayacağı ile ilgili bir soruyu ise, "Bize şimdiye kadar böyle bir teklif gelmiş değil. Bir görüşme yapmış değiliz. Dolayısıyla olmayan bir teklif veya yapılmayan bir görüşme üzerine yorum yapacak değilim. Bize bir teklif gelirse yetkili kurumlarımızda istişare ederiz. Ülkemizin menfaatine bir sonuç çıkacağını görürsek değerlendiririz." şeklinde cevapladı.

ŞEHİT YAKINLARININ TUTUKLANMASINA TEPKİ

Terör örgütü PKK'nın, masaya oturulup pazarlık yapılarak meşrulaştırıldığını iddia eden Destici, "Millete, 'Kan dursun diye yaptık. Bir daha şehitler gelmeyecek.' dediler. Neticede PKK güçlendi. Çok daha geniş satıhta eylem yapıyorlar. Şehit ailelerimizin bu haykırışları işte bu iradesizliğe, cesaretsizliğe, bu PKK'yı muhatap almışlığa, onunla müzakereye, pazarlığa bir isyan aslında. 'Biz kandırıldık.' diyor şu anda, 'Hani olmayacaktı?' diyorlar. Bir de ülkeyi yönetenler kendileri değilmiş gibi, 'PKK güçlendi' itirafları gelmeye başlayınca işte, 'Teröristler karakolun önünden geçerken el sallıyorlardı silahlarıyla, bizimkiler de dokunmuyordu.', çünkü yukarıdan öyle talimat aldıklarını itaraf edince şehit ailelerinin acısı üçe beşe katlandı. Onları anlayışla karşılamamız lazım. Müşfik olmamız lazım ama bakıyoruz bu dönemde şehit ailelerinin yakınları bu feryatlarından, serzenişlerinden dolayı hakir görülmeye, tahkir edilmeye, suçlanmaya, hatta tutuklanmaya başladılar." dedi. Çözüm sürecinde, "Baldıran zehiri içeceğiz." denildiğini ifade eden Destici, "Neticede bu işi çözeceğiz dediler ama bu baldıran zehirini milletimiz içiyor. Ülkeyi yönetenler de içmiyor, PKK da içmiyor, milletimiz içiyor ve faturayı milletimiz ödüyor." ifadelerini kullandı.

'BASINI SUSTURURSANIZ, O ÜLKEDE DEMOKRASİDEN BAHSEDİLEMEZ'

Kime yapılırsa yapılsın, hangi dönemde yapılırsa yapılsın basını susturmak için yapılan operasyonlara karşı olduklarını söyleyen BBP Genel Başkanı Destici, şunları kaydetti: "Bunun doğru olmadığını söyledik. Buna karşı çıktık, hep hakkın hukukun yanında durduk. Bundan sonra da hakkın hukukun yanında durmaya devam edeceğiz. Özgür basın, demokratik bir ülkenin vazgeçilmezidir, olmazsa olmazıdır. Eğer siz özgür basını veya kendinize göre muhalif gördüğünüz basını susturursanız, o ülkede demokrasiden bahsedilemez. O zaman muhalefeti de susturmuş olursunuz."