Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “PKK’yı onunla arasına mesafe koymayan, PKK’yı kınama cesareti dahi gösteremeyen siyasi uzantılarını ve kukla eş başkanlarını kınıyor ve lanetliyorum.” dedi.

Terör örgütü PKK’nın meşrulaştığını defalarca söylediklerini belirten Destici gündeme dair yaptığı yazılı değerlendirmede, “PKK öyle meşrulaştı ki benden, sizden daha fazla meşrulaştı. Bunların hepsi aynı bitin yavrusu. Var olan yasalar işletilmeli. Daha geç kalınmadan bunların hepsi (PKK, KCK, YPG, DBP DTK, YDG - H VE HDP) dağıtılmalı ve yok edilmelidir.” ifadesini kullandı.

İktidara PKK’yı muhatap almanın büyük bir yanlış olduğunu, terörle müzakere değil mücadele yapılması gerektiğini defalarca söylediklerini aktaran Destici, “Keşke Türkiye’yi yönetenler terörün gerçek yüzünü daha önce görebilselerdi. İşin ucu kendilerine dokununcaya kadar beklemeselerdi. İktidara ‘bölge halkının desteğini alacağız’ diyerek çözüm sürecini başlatan akıl danelerinin peşinden gitmeselerdi. Bırakın bölge halkının desteğini almayı var olan destek de PKK’ya kaydı. Bu hain ve kalleş saldırıyı gerçekleştiren, PKK’yı onunla arasına mesafe koymayan, PKK’yı kınama cesareti dahi gösteremeyen siyasi uzantılarını ve kukla eş başkanlarını kınıyor ve lanetliyorum.” açıklamasında bulundu.

'VAR OLAN YASALAR İŞLETİLMELİ'

Destici sözlerini “Bunların hepsi aynı bitin yavrusu. Var olan yasalar işletilmeli. Daha geç kalınmadan bunların hepsi (PKK, KCK, YPG, DBP DTK, YDG - H VE HDP) dağıtılmalı ve yok edilmelidir. Türkiye’yi yönetenler terör ve teröristle müzakere etmeyip adam gibi kararlı bir mücadele ortaya koyduklarında dün olduğu gibi bugünde bu büyük Türk Milletini yanlarında bulacaklardır.” diye sürdürdü.

Destici teröristlerin saldırılarıyla şehit edilen askerlere ve polislere Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı dileğini iletti.