Milli İttifak’ın liderlerinden Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programlarının seçim çalışmalarını engellediğini söyledi. Destici, “Diyarbakır da olacaktık ancak Sayın Cumhurbaşkanı'nın programından dolayı biz programımızı iptal etmek zorunda kaldık.” dedi.

Milli İttifak liderleri Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici, Feshane’de Giresun Günleri’ne katıldı. Stantları gezen Destici ve Kamalak’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Her iki lider de stantları gezdikten sonra vatandaşlara seslendi. Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programlarından dolayı seçim çalışmalarının aksadığını söyledi. Diyarbakır’da düzenlemeyi planladıkları programı bu sebeple iptal etmek zorunda kaldıklarını anlatan Destici, "Sayın Cumhurbaşkanı herkesin Cumhurbaşkanıdır. Onun da bu seçimlerin üzerine gölge düşürmemesi lazımdır. Özellikle toplu açılışlar adı altında yapmış olduğu bir takım il gezileri maalesef bizim seçim çalışmalarımızı, muhalefetin seçim çalışmalarına darbe indirmektedir. Örneğin biz bugün Diyarbakır da olacaktık ancak Sayın Cumhurbaşkanı'nın programından dolayı biz programımızı iptal etmek zorunda kaldık. Ayın 9 unda Sakarya da miting gerçekleştirecektik, Başbakan’ın ayrı 2 günlük programından dolayı mitingimize valilik izin vermedim. Artık seçim dönemine girilmiştir. Dolayısıyla burada bütün siyasi partilere adil davranma gibi bir zorunluluk meydana gelmiştir. Buna da en çok Sayın Cumhurbaşkanımızın özen göstermesini istiyoruz. Ve dolayısıyla bu süreçte meydanlardan ve ekranlardan uzak durması hele ki muhalefete laf yetiştirmeye kalkması, eleştirmesi bence seçimin tarafsızlığına gölge düşürmektedir. Biz bunu kendisine yakıştıramıyoruz.” şeklinde konuştu.

'TRT VE ANADOLU AJANSI'NI ELEŞTİRDİ'

TRT ve Anadolu Ajansı’nı da eleştiren Mustafa Destici, “Seçim kanununda anti demokratik uygulamalar var. Yüzde 10 seçim barajı ve hazine yardımı örneğinde olduğu gibi buna başka adaletsizliklerin de eklenmemesini istiyoruz. Devlet ve kamu gücünün iktidar partisi lehine kullanılmasını kabul etmiyoruz. Özellikle devlet televizyonu TRT ve Anadolu Ajansı’nın bu süreçte tarafsızlığını ve gerçekten de her partiye adil bir şekilde adil oranda yer vermesini milli iradenin seçime yansıması açısından çok önemli görüyorum." İfadelerini kullandı.

'DÜNYA FINDIK BORSASI KARADENİZ'E GELMELİ'

Dünya fındık borsasına değinen Mustafa Kamalak ise şunları söyledi: “Dünya fındığının en kaliteli biçimde yüzde 60'ını üretmelerine rağmen borsasının dışarıda olmasını kabul etmemeleri, bu borsanın mutlak surette Karadenizimize bilhassa da Giresunumuza getirilmesi için mücadele etmelerini ve bu mücadelede yanlarında olduğumu bildirmek isterim.”