Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Devlet eşkıyaya silah bırak diye yalvarmaz.” dedi.

Genel merkez binasında düzenlenen bayramlaşma töreni öncesi açıklama yapan BBP lideri Destici, “PKK'ya silah bırakma çağrıları yapılıyor. Kim tarafından? PKK'nın siyasi uzantısının eş başkanı tarafından. Bu kadar komik bir şey olabilir mi? Devlet o dur ki eşkıyaya, 'silah bırak' diye yalvarmaz, devlet bıraktırır. Onun keyfine ve insafına göre hareket etmez. Devlet, o bölgedeki insanına bu bayrağın altında bir ve beraber yaşayacak kardeşlerimize sahip çıkar. PKK'ya da aracı koyup, silah bırakmasını istemez, bıraktırır” diye konuştu.

Seçim barajı ile ilgili olarak açıklama yapan Destici, “Bunun 3'ü, 5'i yok, barajı sıfırlayacaksınız. Kim nereyi istiyorsa oraya oy verecek. Millet kimi Meclis'te görmek istiyorsa, o Meclis'e gidecek.” ifadelerini kullandı.

Meclisteki siyasi partilere de seslenen Destici şunları söyledi: “Sözünüzle özünüz bir olsun. 'Önce ülkemizin, milletimizin geleceği' diyorsunuz, o zaman şahsi ve parti çıkarlarınızı bir kenara bırakacaksınız ülkem, milletim, devletim ne kazanır? Bunun hesabını yaparak milletimiz için en hayırlısının bu olmasını arzu ediyoruz. Sayın Davutoğlu'na sormak istiyoruz. Biz Anayasa Mahkemesi'ne barajın düşürülmesiyle ilgili gittiğimizde niye o zaman kıyametleri kopardınız? O dönemki Anayasa Mahkemesi Başkanı'na söylenmedik sözler bırakılmamıştı. O dönemde baraj düşürülmüş olsaydı, bu hain PKK'nın, bölücülerin siyasi uzantıları belki bu kadar güçlü bir grupta Meclis'te olmayacaklardı. Bunun 3'ü 5'i yok, barajı sıfırlayacaksınız. Kim nereyi istiyorsa oraya oy verecek. Millet kimi Meclis'te görmek istiyorsa, o Meclis'e gidecek. Anayasa Mahkemesi'ne Hazine yardımının adil dağıtılmasıyla ilgili ikinci müracaatımız var. Bir seneden fazla süre geçti hala bir cevap vermiyorlar. Anayasa Mahkemesi'nin toplumun önemli bir kesimini ilgilendiren konularda yapılan bireysel başvurularla ilgili müracaatları bir an önce değerlendirmesi, zamana yaymaması lazım. Asla siyasi atmosfere göre hareket etmemesi lazım.”