Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’nin dış politikasını eleştirdi. Destici, “Son gelinen noktada Sayın Cumhurbaşkanı’nın önderliğinde Türk dış politikası yıllardır kendi övgülerine mazhar olan kendilerinin kurdelalarını kesip açtıkları Türk okullarını kapattırma seyahatlerine dönüşmüş durumda. Türk politikasının bütün birinci önceliği bu. En çok ziyaret nereye yapılıyor? Diye bakıyorsunuz. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Afrika ülkelerine yapılıyor.” dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel İstişare Toplantısı Haymana Grannos Otel’de başladı. Toplantının açılışında konuşan Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Etiyopya ziyaretinde yaptığı konuşmada Türk okullarının kapatılması yönündeki sözlerine tepki gösterdi. Destici, şunları söyledi: ”Son gelinen noktada Sayın Cumhurbaşkanı’nın önderliğinde Türk dış politikası yıllardır kendi övgülerine mazhar olan kendilerinin kurdelalarını kesip açtıkları Türk okullarını kapattırma seyahatlerine dönüşmüş durumda. Türk politikasının bütün birinci önceliği bu. En çok ziyaret nereye yapılıyor diye bakıyorsunuz. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Afrika ülkelerine yapılıyor. Neden? Acaba o devlet başkanlarına sözümüzü dinletebiliyor muyuz? Çünkü Avrupa’ya dinletemiyor, Orta Asya’ya dinletemiyor. Diğer coğrafyalara dinletemiyor. Acaba bu fakir ve yoksul, biraz örtülü ödenekten biraz devlet imkanlarından destek vereceğimiz Afrika ülkelerine sözümüzü geçirebilirmiyizin turlarına dönüşmüş durumda. Dış politikanın son hali bu. Birinci gündem maddesi Türk okullarını nasıl kapatırızın politikası haline dönüşmüş durumda. Halbuki bütün dünyaya gözümüzü gezdirdiğimizde maalesef dış politikada çok başarısız olduğumuz hatta en başarısız olduğumuz bir dönemi yaşıyoruz.”

“SADDAM’IN ONLARCA MİLYAR DOLARI VARDI, NE OLDU?”

BBP Genel Başkanı, yakın tarihin ibretlik hadiselerle dolu olduğunu söyleyerek, “Saddam’ın onlarca milyar doları vardı Avrupa bankalarında, ne oldu? Hangi akıbetle karşı karşıya kaldı? Yemen kralının, Tunus devlet başkanının milyarlarca doları vardı Avrupa bankalarında, ne oldu sonra? Kaddafi, 200 milyar dolara yakın parası olduğu söyleniyordu. Bunlar size ibret olarak yetmiyor mu?Onun için biz herkesi adaletli, hakkaniyetli olmaya, devletin hazinesine el uzatmamaya çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.

"SİZ TÜRK MİLLETİNE NANİK YAPMAYIN"

Cizre konusunda bölgedeki bürokratlara seslenen Destici, “Asla ve asla yasal olmayan, hukuki olmayan emirleri yerine getirmeyin, yasa dışına çıkmayın. Siyasetçilere hiçbir şey olmaz. Gün gelir, vali kardeşim, kaymakam kardeşim, emniyet müdürü kardeşim, onlara bir şey olmaz. Siyasetçiler Meclis'te kendi yandaşlarının oylarıyla aklanırlar ama siz bunun altında kalırsınız. Onun için günlük makamlar için asla yasal olmayan, Türk milletinin aleyhine olan bu devleti bölecek, ayrıştıracak uygulamalardan vazgeçin. Teröristlere ve terör hadiselerine seyirci kalmayın.” ifadelerini kullandı. Destici şöyle devam etti : "Bir diğeri de çıkıp diyor ki; 'Kandil'e nanik yapmayın' Kardeşim, siz Türk milletine nanik yapmayın ya. Siz millete nanik yapıyorsunuz utanmaz herifler. Siz bırakın itibarını, devletin itibarını düşünün."

“PARALELCİ İLAN EDİLEBİLİYOR”

Destici, eski 4 bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesiyle ilgili şunları söyledi: ”AKP milletvekili vicdanlarının seslerini dinliyorlar. Bir oylamada 30 vekil, bir oylamada 45 vekil, bir oylamada 50 vekil gönderilsinler kararı veriyorlar. Ama bu kararı veren milletvekilleri için şu anda bir fişleme ve cadı avı başlatılmış durumda. İktidar partisinin kabul edilemeyecek kötü bir huyu var. Kendi içinden bile olsa kendi aleyhinde bir kararın yanına durursa yada söz söylerse anında paralelci ilan edilebiliyor. Hatta o paralelciler sizden daha şerefli diyecek kadar işi bitirecek noktaya geliyor.”