Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "O hakim bey kardeşimiz açıklasın. O kayyum listesini onun eline kim vermiş? O kayyumları neye göre belirlemiş? Onları kayyuma atamak için çok mu aramış? Neye göre, hangi kritere göre atamış? Ya da birileri mi vermiş?" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim çalışmaları için geldiği Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. 1 Kasım erken genel seçim çalışmaları için Alaplı ilçesine gelen Mustafa Destici, seçim otobüsünden inerek vatandaşlarla selamlaştı. Vatandaşlarla sohbet eden Mustafa Destici gazetecilerin sorularını cevapladı. Geçen gün alınan karar ile kayyum atanan Koza İpek Holding kararını 'Rezalet' olarak nitelendiren Destici, "Hakim bey açıklasın, O kayyum listesini onun eline kim vermiş?" diye sordu.

Destici, sözlerine şöyle devam etti: "Tam bir rezalet. Tek cümleyle bunu ifade edebilirim. Baştan aşağıya rezalet. Şimdi ben o hakim kardeşimize sormak istiyorum. Hukuka göre kanunu işlettiğini söylüyor. O kayyumları kim önermiş ona? Kendisi daha önce tanıyor muymuş onları? Çok mu aramış AKP ilçe başkanını, meclis üyesini kayyum atamak için çok mu aramış? Niye Büyük Birlik Partisi ilçe başkanını atamıyor? Niye MHP'li, niye CHP'li birisini atamıyor da AKP'lileri atıyor? Belirlediği kayyum isimlerine bile baktığımız zaman bu kararın hukuki olmadığını ve siyasi olduğunu çok açık ve net bir şekilde görüyoruz. Hiç kimseye bu kararın adil, hakkaniyetli bir kara olduğunu yutturamazlar. Yani nasıl bir adalet sistemi ya? Hiçbirimizin güvenliği özgürlüğü ve hayatı garanti altında değil. Tek bir hakim gelecek, Türkiye'nin en büyük şirketleri ile ilgili bir karar verecek. Daha mahkeme sonuçlanmamış. Mahkeme bitmemiş ve biri şirketlere el koyacak, çökecek kayyum atayacak. Şirketlerin içini boşaltacak. Şirketleri değersiz hale getirecek. Yayın politikasını da alacak tamamen havuz medyasının yandaş medyanın yayın politikası haline dönüştürecek. Bütün bunlar milletin gözü önünde oluyor."

"MADEM KARAR SİYASİ DEĞİL, CUMHURBAŞKANI'NIN SÖZLERİ NE DEMEK OLUYOR"

Kararın siyasi olmadığı açıklamalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı açıklama ile karşılık veren Mustafa Destici şöyle devam etti: "Madem bu karar siyasi değil hukuki de ayın Cumhurbaşkanı dün 'O zaman herkes baksın, işte herkesin bunlar başına gelecek' ne demek? Demek ki bunlar talimatla yapılıyor kardeşim. Sayın devleti yönetenler, iktidar kimi işaret ediyorsa onunla ilgili kararlar veriliyor. Biz bunu bir taraf olma adına değil, hak adına adalet adına konuşuyoruz. Aynı uygulamalar başka bir televizyon kanalı da yapılsaydı onunla ilgili de konuşurduk. Başka bir holding ile konuşulsaydı onunla ilgili de konuşurduk."

"ASIL GÖREVDEYKEN KONUŞUN"

Destici, olup bitenler hakkında herkesin konuşmasını isteyerek, "Susarlarsa bir gün herkese sıra gelir. İşin doğrusu bu. Şu andaki bu baskı, şiddet, adaletsizliğe ve hukuksuzluğa boyun eğilirse herkes için bunlar sırası ile yaşanır arkadaşlar. O yüzden Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren, gönül veren yönetici pozisyonunda olan arkadaşların bu duruma tavır almaları, dik ve omurgalı bir duruş sergilemeleri gerekir. Heyhat ama nerede? Görevdeyken hiç kimsenin gıkı çıkmıyor. Görevden alınınca ya da ayrılınca konuşmaya başlıyor. Asıl görevdeyken konuşsun." ifadesini kullandı.

"HAKİM BEY LİSTEYİ ELİNE KİMİN VERDİĞİNİ AÇIKLASIN"

Koza İpek Holding ile ilgili kayyum kararını veren hakime, listeyi kimin verdiğinin açıklamasını da isteyen Destici, "Bir kere daha soruyorum. O hakim bey kardeşimiz açıklasın. O kayyum listesini onun eline kim vermiş? O kayyumları neye göre belirlemiş? Onları kayyuma atamak için çok mu aramış? Neye göre, hangi kritere göre atamış? Ya da birileri mi vermiş? Ben iddia ediyorum. Ben şuna inanıyorum. O liste hakimin eline verildi. Verildi ve o listeyi atadı. Böyle bir zulüm, böyle bir haksızlık Türkiye Cumhuriyeti'nde son zamanlarda hiç görülmemiştir. 50'den sonra böyle bir zulüm yaşanmamıştır. Şu anda yaşanıyor. Gerçekten kabul edilebilir bir şey değil." dedi.