Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Bakanı Mustafa Destici, toplumun terör ve şehit olayları konusunda alıştırıldığını söyledi.

Hala 30 yıl önce askerlik yaparken kullandıkları G3 silahlarla terörle mücadele edildiğini aktaran Destici, “30 yıl önce askerlik yaptım. O zaman kullandığımız G3 silahları şuan hala terörle mücadelede kullanıyoruz. Niye askerimize, polisimizi iyi silah verilmiyor. Allah güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun. Türkiye, ülkeyi yönetenleri de basiret, irade, cesaret versin. Terörle mücadele de gerçek bir tavır ortaya koysunlar.” dedi.

BBP Genel Başkanı, Eskişehirli Şehit Jandarma Onbaşı Şükrü Şahin’in cenaze töreni sonrasında partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplumun terör ve şehit olayları konusunda artık alıştırıldığını kaydeden Destici, bu durumun şehit cenaze törenlerinde fark edildiğini aktardı. 20 Temmuz’dan bu yana çok şehit cenazesi geldiğini, artık toplum tepkisinin azalmaya başladığını belirten Mustafa Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: “20 Temmuz’dan bu yana o kadar çok şehit cenazesi geldi ki, artık toplum tepkisi azalmaya başladı. Yani toplumu alıştırıyorlar. Geçtiğimiz şehit cenazesinde şehir daha farklı hava vardı. Törene katılan çok kalabalıktı. Daha tepkiliydi, sahiplenmiş şekildeydi halk. Ama bugün gördük ki, daha az bir kalabalık, tepki, sahiplenme ve duygusallık ortamı vardı. Toplumumuzu yavaş yavaş alıştırıyorlar.”


OPERASYONLAR BÖLGEYİ BİLEN VE PROFESYONEL EKİPLE YAPILMIYOR

Eskişehirli Şehit Şahin’in daha çiçeği burnunda yeni bir asker olduğunu aktaran Destici, terörle mücadelenin profesyonel ekiple yapılması gerektiğini vurguladı. “Terörle mücadele deneyimle olur. Profesyonel, bölgeyi bilen, en az terörist kadar bölgeyi tanıyan, ondan daha dayanıklı, mobil birliklerle yapılması lazım.” diyen BBP Genel Başkanı, şunları kaydetti: “Özellikle kırsal alanda. Ama bu son hadise de bize şunu gösterdi ki, maalesef hala önlem alınmış değildir. İşte 7 aylık uzman çavuş kırsal alana gönderiliyor. Orada operasyona gönderiliyor ve orada şehit oluyor. Şehit olabilir biz buna bir şey demiyoruz. Ama bu mücadele hala deneyimli, bölgeyi tanıyan profesyonellerle yapılmıyor.”


HALA 30 YILLIK G3 SİLAHLA TERÖRLE MÜCADELE EDİLİYOR

Teröristlerle mücadele konusunda büyük zafiyetler olduğunu kaydeden Mustafa Destici, sözlerini şöyle tamamladı: “Ben 30 yıl önce askerliği yaptım. O zaman kullandığımız G3 silahları şuan hala terörle mücadelede kullanıyoruz. Niye bizim askerimiz, polisimize iyi silah verilmiyor. İyi eğitilmiş, donatılmış polis ve askerimiz de var ama bunun sayısı çok az. Askerimiz ve polisimiz av olmak pozisyonundan çıkıp avcı posizyonunda olmalıdır. En modern ve kaliteli şekilde askerimiz, polisimiz sahip çıkılmalıdır. Maalesef dünkü hadise ve bugünkü hadise hala terörle mücadele de ne kadar büyük bir zafiyet içerisinde olduğumuz gösteriyor. Allah güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun. Türkiye, ülkeyi yönetenleri de basiret versin. İrade versin, cesaret versin. Bu terörle mücadele gerçek bir tavır ortaya koysunlar.”