Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘koalisyon bir proje değil, bir kabustur’ sözlerini değerlendirdi. "Bana göre koalisyon Türkiye için değil de birileri için kabus, evet bu doğru. Birileri iktidarı kaybetmeyi kendisi açısından kabus olarak görüyorlar." dedi. Destici, Kimse Yok Mu Derneği için ‘silahlı terör örgütü’ suçlamasıyla soruşturma açılmasının da akılla, vicdanla, adalet duygusuyla bağdaşmayacağını söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile BBP eski Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara adaylarını İçkale Otel’de gerçekleştirilen toplantıda tanıttı. Destici ve Kamalak toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koalisyon hükümeti ile ilgili sözlerini değerlendirdi. Avrupa ülkelerine bakıldığında tamamına yakının koalisyonla yönetildiğini söyleyen Destici, seçim iş birliklerinin pek çok ülkede yasal zeminde yapıldığını ifade etti. Destici, "Avrupa ülkeleri mi daha istikrarlı, Türkiye mi daha istikarlı? Onlar mı daha gelişmiş, Türkiye mi daha gelişmiş? Bana göre koalisyon Türkiye için değil de birileri için kabus, evet bu doğru. Birileri iktidarı kaybetmeyi kendisi açısından kabus olarak görüyorlar. Rüyalarında bu kabusu herhalde görmeye başladılar. Oyların düşmesiyle birlikte Türkiye için değil de kendileri için kabus." diye konuştu.

'SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE SOKMAK AKILLA VİCDANLA ADALET DUYGUSUYLA BAĞDAŞMAZ'

Kimse Yok Mu Derneği'nin yapmış olduğu faaliyetlerin ortada olduğunu ifade eden Destici, şunları söyledi: "Hem Türkiye içerisinde hem Türkiye dışında pek çok ülkede mazlum insanlara hayırlı hizmetler götürüyor. Bu hizmetleri bütün milletimiz biliyor ve takdir ediyor. Bir yardım derneğinin hangi yardım derneği olursa olsun, bu İnsani Yardım Derneği'ne de yapılsa da bizim tepkimiz aynı olurdu, Kimse Yok Mu'ya yapıldığında da aynı olur, Can Suyu'na da yapılsa aynı olurdu. Yanlışlıklar varsa kişi olarak hukuk önüne çıkarılabilir ama topyekün bir yardım kuruluşunu suçlamak hele ki silahlı terör örgütüne sokmak akılla, vicdanla, adalet duygusuyla bağdaşmaz. Bu adımdan geri atılmasını da bekliyorum."

'MEVCUT İKTİDAR ZATEN 12 YILDAN BERİ BAŞKANLIK SİSTEMİYLE ÜLKEYİ YÖNETİYOR'

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koalisyon hükümeti ile ilgili sözlerini şöyle değerlendirdi: "Mevcut iktidar zaten 12 yıldan beri başkanlık sistemiyle ülkeyi yönetiyor. Eğer başkanlık sistemi iyiyse Esad’ın Suriye'sindeki sistem başkanlık sistemi değil mi? Saddam’ın Irak'ındaki sistem başkanlık sistemi değil miydi? Sağ olsun bizim iktidarımızın da desteğiyle Kaddafi linç edildi, oraya demokrasi getirildi. Öğrendik ki gece 700 civarında kardeşimiz Akdeniz’de boğulmuş. Oralardaki sistem başkanlık sistemi değil mi, niye devirdiniz? Cumhuriyetin kurulduğu günden 1950’ye kadar Türkiye’de uygulanan sistem ismi cumhuriyet olsa da özü itibariyle başkanlık sistemi değil miydi? Öbür taraftan siz işçiye memura Refah Yol hükümetinin 1996 yılında olduğu gibi yüzde 50 verdiniz de parlamenter sisteme mi mal oldu? Siz gelir dağılımında adaleti sağladınız da parlamenter sistem mi engelledi? 56 yıldan bu yana bu milleti kapı kulu gibi hazırolda bekleterek girmek istediğiniz Avrupa’da parlamenter sistem mi geçerli yoksa başkanlık sistemi mi? Öbür taraftan koalisyon işsizliği artırırmış falan, 12- 13 yıldan beri mevcut iktidarınız tek başına iktidar. Ama işsizlik yüzdesi artmış durumda, ben mi artırdım? Daha önce bu ülke koalisyonlarla yönetildi. Koalisyon uzlaşma demektir. Kardeşlik hukukunun ortaklaşa hayata geçirilmesi demektir."

'KANAATİMCE, KAALE ALINACAK BİR TARAFI YOKTUR'

Kimse Yok Mu Derneği’ne ‘silahlı terör örgütü’ suçlamasıyla soruşturma açılmasıyla ilgili konuşan Kamalak, "Kanaatimce, kaale alınacak bir tarafı yoktur. Cevap vermeye de değmez buluyorum." dedi.