Milli İttifak liderlerinden eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Diyorlar ki 'Bu gömlek bu ülkeye dar geliyor, başkanlık sistemine geçmemiz lazım'. Hayır, bu gömlek bu bedene dar gelmiyor. Siz bu millete bu memleketi dar ettiniz, 7 Haziran'da da bu millet size sandığı dar edecek." dedi.

Trabzon'daki mitingde konuşan Destici, "Diyorlar ki 'Bu gömlek bu ülkeye dar geliyor, başkanlık sistemine geçmemiz lazım'. Hayır, bu gömlek bu bedene dar gelmiyor. Siz bu millete bu memleketi dar ettiniz, 7 Haziran'da da bu millet size sandığı dar edecek." diye konuştu.

Destici, şunları söyledi: "Çözüm basit. Milleti ayrıştırmanın, kamplaştırmanın anlamı yok. Cumhurbaşkanının yetkilerini Almanya Cumhurbaşkanı'nın yetkilerine indirirsin ve iş kökünden hallolur. Bunun için milleti kamplaştırmaya gerek yok. Ama bunlar niye başkanlık istiyorlar; çünkü Apo'ya söz verdiler. PKK ile pazarlıkta dediler ki 'seni 2015 seçimlerinden sonra çıkartacağız' dediler. Özerklik, ana dilde eğitim, vatandaşlık kanununu değiştirme sözü verdiler. Bunu AKP'li vekiller söylüyor."

"AKP'ye verilen HDP'ye; HDP'ye verilen her oy da PKK'ya verilmiştir." diyen Destici, borcu olmayan insan kalmadığını belirtti. Destici, "Fırat'ın kenarındaki kurtsunuz siz, kuzuları yiyorsunuz." diyen Destici, Hz. Ömer'den örnek vererek, "Hz. Ömer hassasiyetini gösterselerdi 3,5 milyara 'çerez parası' derler miydi? 10 milyarlık sarayda otururlar mıydı? 500 milyonluk uçağa binerler miydi? Milyon dolarlık arabalara binerler miydi? Devletin arabası ile devletin valisi, kaymakamı her türlü imkanı ile seçim meydanlarında kendi partilerine oy isterler miydi? Bunların adaleti tamamen kendilerine..." diye konuştu.

Destici, şöyle konuştu: "Allah'ın emri, Rasul'ün hadisi açık. İsraftan uzaklaşın. Bu milletin parasını har vurup harman savurmayın, millete verin. Bu arkadaşlar israfın da ötesine geçtiler ve hulul suçu işlemeye başladılar. Yani, devlet malına, yetim malına el uzatmak. Buna ortak olanlar da aynı suçun ortağıdırlar."

Destici, şöyle devam etti: "Her yıl 100 bin kişiye 100 liraya ev vereceğiz dediler. Verdiler mi, alan var mı? Dedikleri hiçbir şeyi yapmadılar. Hiç mi yapmadılar. Evet, yaptılar. Mesela 2011 beyannamesinde 'susuz belde bırakmayacağız' demişler. Beldeleri kapattılar, susuz belde kalmadı."

Destici, şu ifadeleri kullandı: "Yargı sisteminin bağımsızlığını, tarafsızlığını yok ettiler. Yargıya güveni yok ettiler. Bir devleti ayakta tutan adalet sistemidir. Bunlar adaletin temeline dinamit koydular. Neden? Kendi yanlışları, hataları ve gayri yasal işler soruşturulmasın diye adalet sisteminin dibine dinamit koydular. Pek çok faili meçhul olay aydınlatılmadı. Pek çok insan suçsuz yere gözaltına alındı ve yıllarca tutuklu kaldı. Geçmişte yaptıklarını 'biz hata etmişiz' diye çıkarttılar, bugün başkalarını gözaltına almaya başladılar. Yarın 'biz burada da hata yapmışız' diyecekler, bu sefer başkalarını almaya başlayacaklar. Ama Allah ve milletimiz 7 Haziran'da bu gidişe son verecek."

Destici, iktidara geldiklerinde bütün adaletsizliklerin hesabını soracaklarını sözlerine ekledi.