Saadet Partisi (SP) ile Milli İttifak yaparak tek çatı altında genel seçimlere giren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Papa’nın sözde Ermeni soykırımı ile ilgili yaptığı açıklamaların ülkeyi yönetenlerin özür açıklamasıyla ellerini güçlendirdiğini söyledi. Destici, "Papa bugüne kadar böyle bir açıklama cesaretinde bulunamamıştı. Avrupa Parlamentosu buna benzer bu şiddette bir karar alamazdı. Ama siz Türkiye’yi yönetenler olarak özür mahiyetinde bir takım cümleler kurarsanız ve bu cümlelerle karşınızdakilerin ellerini güçlendirirsiniz.” diye konuştu.

SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Kayseri’deki milletvekili aday tanıtım toplantısına katıldı. Aday tanıtım toplantısı öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen iki lider, açıklamalarda bulundu. Milli ittifakla ilgili eleştirilere cevap veren Mustafa Kamalak, "Büyük Birlik partimiz ile Saadet Partimiz birlikte oldu ve milli ittifak oluşturduk. Milli ittifak aziz milletimize yakışır. Niçin ittifak. Soruyorlar. Kime karşı ittifak diye. Biz kimseye karşı ittifak kurmadık. Falan kişiye, falan partiye falan kesime karşı diye birlikte olmuş değiliz. Biz ülkenin problemleri için çözmek için birlikte olduk. Milletimizin sıkıntılarını giderebilmek için ittifak yaptık. Türkiye’miz tarihinde olmadığı kadar dış borç yüküyle karşı karşıyayız. Türkiye coğrafyasında yapı yalnız duruma düşürüldü." dedi.

Avrupa Birliği Parlamentosu Türkiye’yi soykırım yapmakla suçladığını ve bu suçlamalara karşı olduklarını dile getiren Kamalak, "Emeklilerimizin, çalışanlarımızın, işçilerimizin mağduriyetini biliyoruz. Onları çözmek için birlikteyiz. 11 milyon gencimize iş bulabilmek için yola çıktık. İçinde bulunduğumuz dar boğazdan, sıkıntılı durumdan ülkemizi çıkartabilmek için bir araya geldik. İnşallah milletimizin de desteği ile bu sorunları, ülkemizin karşı karşıya olduğu engelleri aşacağız. Türkiye’nin çözemeyeceği gideremeyeceği hiçbir sorunu yok. Yeter ki işin ehli insanlar kadrolar göreve gelsin. Bundan sonraki mücadelemiz milli iktidar için olacaktır. Dualarınızı bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"TARİHİMİZİN MİSYONUNUN BİZE VERDİĞİ SORUMLULUKTAN KAÇAMAZDIK"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, milli ittifak kararının verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek başladığı açıklamasında, kendilerinin milletin arzusunu yerine getirdiklerini söyledi. Destici, şunları söyledi: "Her gittiğimiz yerde milli manevi değerlere bağlı ve bu değerlerle siyaset yapanlar, kendi çıkarları için değil, partisinin çıkarları için değil de mazlum ve şuanda mağdur Türk İslam coğrafyasının sorunlarını çözmemizi isteyen milletimizin isteğini yerine getirdik. Tarihimizin misyonumuzun bize verdiği sorumluluktan kaçamazdık. Bu milli ittifak daha geniş olmasını istedik. Bunun için her şey yaptık. Şart koşmadık. Talepte bulunmadık. Neden Türkiye’mizin içinde bulunduğu sıkıntılar süreç bizi bunlara itti. Pırıl pırıl kadrolara sahip iki partimizin adayları ülkemizin bütün sorunlarını çözecek durumda ve bu kadrolar bir araya geldi."

"TÜRKİYE’NİN AĞIR SORUNLARI VAR"

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu özetleyen ve ağır büyük sorunları olduğunu anlatan Mustafa Destici, konuşmasını şöyle devam ettirdi:
"Türkiye’nin terör, ekonomi, yoksulluk, yolsuzluklar, iç politikalardaki gelişmeler endişe verici. İstanbul’dan tutunda Avrupa Parlamentosundan çıkan karar, Papa’nın yaptığı açıklamalarla Türkiye’yi yönetenlerin ülkemizi ne hale getirdiğini görüyoruz. Papa bugüne kadar böyle bir açıklama cesaretinde bulunmazdı. Avrupa Parlamentosu buna benzen bu şiddette bir karar alamazdı. Ama siz Türkiye’yi yönetenler olarak özür mahiyetinde bir takım cümleler kurarsanız ve bu cümlelerle karşınızdakilerin ellerini güçlendirirsiniz."

"ADALET SİSTEMİNE GÜVEN, ÜLKE TARİHİNDE HİÇ BU KADAR ZEDELENMEMİŞTİ"

Mustafa Destici, adalet sisteminde yaşanan sorunlara dikkat çekerek, "Hiçbir dönemde adalet sistemine güven bu kadar zedelenmemişti. Bunların hepsinin çözümü var. Nasıl mı? İki parti bu sorunları çözebilecek güçte ve beceriye sahip. İnşallah partilerimiz güçlü bir şekilde meclise girecek ve ülkemizin her alanda yaşadığı sorunları çözecektir. Bizim bu işbirliğimiz Türk demokrasisi içinde bir adım ve örnektir. İleri demokrasi ile yönetilen Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede yasal olarak seçim öncesinde partiler birleşebiliyor. Koalisyon hükümetler kuruyorlar. Bu ülkelerde ekonomilerinin çok güçlü olduğunu ve adalet sistemlerinin köklü olduğunu görüyoruz. Uzlaşma noktasında da çok iyi olduklarını görüyoruz. Biz bir çığır açtık ve bu ülkemiz adına örnek olacaktır." diye konuştu.