Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim barajını eleştirerek, "Sıfırla kardeşim sıfırla, paraları sıfırlamayı biliyorsun da barajı sıfırlamayı niye bilmiyorsun? Barajı sıfırlamak paraları sıfırlamaktan daha kolay. Birilerini aramana, telefon etmene gerek yok." dedi.

Ankara TES-İŞ Sendikası toplantı salonunda yapılan 6. Olağanüstü Büyük Kurultayı'nda 340 oy alarak yeniden BBP Genel Başkanı seçilen Mustafa Destici, konuşmasının başında Srebrenitsa katliamına değindi ve Avrupa tarihinin bu vahşetlerle dolu olduğunu söyledi. Destici, 20 yıl geçmesine rağmen Srebrenitsa katliamının Birleşmiş Milletler tarafından soykırım olarak tanınmamasını eleştirdi.

'DIŞİŞLERİ, DİPLOMATİK BAŞARISIZLIĞIN HESABINI VERMELİDİR'

Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yapılan baskılara da değinen Dectici, "Uygur Türklerinin soykırıma tabi tutulduğunu kaydetti. Dünyanın Çin’de Uygur Türklerine yapılan baskıya sessiz kaldığını hatırlatan Destici, "Türkiye’yi yönetenlerin de gaflet içerinde olduklarını görüyoruz. Tayland hükümeti bir açıklama yapıyor. ‘400’ün üzerinde bize sığınan olduğu, bunların 200’den fazlası için Türkiye adres ya da akrabalık ilişkisi bildirdi. Onları Türkiye’ye gönderdik ama geri kalanlar için bir bildirim yapılmadığı için onları Çin’e gönderdik’ diyor. Eğer Tayland’ın dediği doğru ise elbette Türkiye’yi başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere bunun hesabını vermelidirler. Eğer bu bir diplomatik başarısızlıktan kaynaklanmışsa iade eden Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin akıbetlerinde burada sorumluluğu olanları da ortak ilan ederiz." ifadelerini kullandı.

'ÇİN BÜYÜKELÇİSİ DİŞİŞLERİ'NE ÇAĞIRILDI MI?'

Destici şöyle devam etti: "Burada Türkiye’yi yönetenlere Dışişleri Bakanlığı’na sesleniyorum, acaba Çin Büyükelçisi Dişişlerine çağırıldı mı? Çin’e bir nota verildi mi? Bunların hiçbirisi yapılmadı. Muhalefet partisi gibi Türkiye’yi yönetenler sadece Çin’i kınıyor, içeriye doğru dönüp bunu politik malzeme olarak kullanıyor. Kayıkçı kavgasına dönüştürüyorlar. Bu konular iç siyaset malzemesi yapılmayacak konulardır. Bu konular milli ve manevi konulardır."

7 Haziran’da yapılan seçim sonuçlarına değinen Destici, "Şahsınızı ve parti menfaatinizi düşünmekten vazgeçin. Ülkenin, milletin, devletin menfaatini düşünün. Soma’da, Ermenek’te hayatını kaybeden işçi kardeşlerimizi düşünün, açlık sınırı altında inin inim inleyen emeklilerimizi düşünün, seçim öncesi söz verdiğiniz asgari ücretlileri düşünün, her gün sokaklarda öldürülen kadınlarınızı düşünün, toplumdaki ahlakı yozlaşmayı manevi çöküntüyü düşünün, bunları öne koyun." çağrısında bulundu.

'PARALARI SIFIRLAMAYI BİLİYORSUN DA BARAJI SIFIRLAMAYI NİYE BİLMİYORSUN'

Meclis'e giren partilerin millete verdikleri sözleri yerine getirmeleri gerektiğini hatırlayan Destici konuşmasına şöyle devam etti: "Millete yeni anayasa sözü verdiler. Bir dönem daha mı harcayacağız. Darbe anayasası ile mi yönetileceğiz. Barajı düşürme sözü verdiler. CHP seçimden önce yüzde 3 veriyor. Şimdi bir önerge vermiş yüzde 5’e çıkarmış. Bir önerge daha verirse herhalde yüzde 7’ye çıkaracak. Yanı seçimden önce başka seçimden sonra başka. Sıfırla kardeşim sıfırla, paraları sıfırlamayı biliyorsun da barajı sıfırlamayı niye bilmiyorsun? Barajı sıfırlamak paraları sıfırlamaktan daha kolay. Hiç zor değil. Birilerini aramana, telefon etmene gerek yok."