Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı ve Saadet Partisi Ankara milletvekili adayı Mustafa Destici, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır mitingindeki bombalı saldırıyı kınadı. Destici, Selahattin Demirtaş’ı aramayacağını belirterek, "Ben herkesi sağduyuya davet ediyorum. Kendilerini kaybetmesinler. AKP ilelebet iktidar olsun diye kurulmadı. 78 milyonun her bir ferdinin o makamlarda hakkı var. Partileri, liderleri suçlamasınlar, itham etmesinler, paralı uşaklarına söz söyletmesinler, iftiralar attırmasınlar. İnşallah bu ders olmuştur. Herkese ders lazım çünkü ama dersi de PKK’lılar verdi, o da acı biliyor musun?" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı ve Saadet Partisi Ankara milletvekili adayı Mustafa Destici ve partililer Ankara Hacı Bayram Veli Camii’nde namaz kıldıktan sonra esnafları ziyaret ederek, Zafer Çarşısı yanında bulunan parti binasına yürüdüler. Daha sonrası Mustafa Destici, HDP'nin Diyarbakır mitingi esnasında yapılan saldırıyı kınadı. Dünkü yaşanan hadiseye baktıklarında terör ve şiddet kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın buna karşı olduklarını vurgulayan Destici, "Terörü ve şiddeti yöntem olarak benimseyenlere bile yapılmış olsa bile ki onlara yapıldı ona da karşıyız. Bu provokatif bir eylem midir, bunun altında ne vardır, seçimi iptal ettirmeye yönelik mi oy kazanmaya yönelik mi yapıldı, bunun açık ve net provokasyon olduğu belli." diye konuştu.

Seçim ortamını gerenlerin sorumlu olduğunun altını çizen Destici, "Gündüz saatlerinde katıldığı bir mitingde HDP’yi kastederek 'bunların bir ucu dağda' diyen Başbakan, 'HDP legal bir partidir, çözüm sürecini onlarla birlikte götürebilir' diye açıklama yapıyor. Saldırıdan önce yaptığı açıklama başka, saldırıdan sonra yaptığı açıklama başka. Cumhurbaşkanı bu seçime gölge düşürmüştür. Sayın Cumhurbaşkanı sen meydanlara inerek, ekranları kapatarak, iktidar partisinin tarafı olarak zaten sen seçimlere gölge düşürdün. Dünkü saldırıya adeta bu siyasilerin, Başbakan'ın, Meclis'teki siyasi parti liderlerinin üslupları davetiye çıkardı." ifadelerini kullandı.

Destici, konuşmasına şöyle devam etti: "Biz kardeşlik, huzur dedikçe onlar gerdiler, hakaretvari sözler, hiç kimsenin tasvip etmeyeceği olayı yaşadık. Bu ders olur, hiç kimse terörü ve şiddeti benimsemez. Ne seçim öncesi ne seçim sonrası huzur, kardeşlik, adalet içerisinde her şeyden önemlisi hiçbir oyun çalınmadığı, aklından dahi geçirilmediği seçim yaşarız."

KAMALAK: KABAHAT BÜTÜNÜYLE KARŞIDA MI?

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Demirtaş, açmamış ise ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı aramış açmamış ise bir sebebinin olması gerekir herhalde. Ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı acaba Anayasa’nın teminatı altında bulunan bir partinin genel başkanı niye açmaz? Kabahat bütünüyle karşıda mı diye sorgulaması lazım." dedi.

Mustafa Destici, konuşma sonrasında gazetecilere bir soru sordu: "Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan Demirtaş’a ulaşabilmişler mi?"
Bir gazeteci, aldığı duyumda, Demirtaş’ın telefonu açmadığını söyledi.

'DEMİRTAŞ’A TELEFON DA ETMEYİZ, ELİNİ DE SIKMAYIZ'

Destici, konuşmasını şöyle tamamladı: "Yarın yüz yüze bakacağımızı, yüz yüze geleceğimizi düşünerek seçim meydanlarında da her anlamda o anlamda cümleler kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Arayacağınız birisini, benim öyle bir derdim yok. Çünkü ben Demirtaş’ı aramam. Ama eğer birisini arama ihtimaliniz varsa, birine ne olursa olsun konuşma, el sıkma, arama gibi ihtimaliniz varsa o kişiye karşı ifade kullanırken daha dikkatli olacaksın. Benim için geçerli değil. Çünkü benim onu aramam söz konusu değil. Çünkü benim, PKK’yı reddetmeyen, terörü reddetmeyen tanımayan onlarla arasına mesafe koymayan birisiyle işim olmaz. Telefon da etmeyiz, elini de sıkmayız. Ama terör örgütü ile arasına mesafe koyar ve 'PKK terör örgütüdür' derse ondan sonra bütün vatandaşlarımızla konuşuruz, tokalaşırız. Derler ya hani 'kalkacağın yere oturma, tekrar bakacağın yüze cırma' diye. Onun için Sayın cumhurbaşkanı ve Başbakan inşallah bundan sonraki sözlerinde inşallah bu bir ders olmuştur. Ben herkesi sağduyuya davet ediyorum. Kendilerini kaybetmesinler. AKP ilelebet iktidar olsun diye kurulmadı. 78 milyonun her bir ferdinin o makamlarda hakkı var. Partileri, liderleri suçlamasınlar, itham etmesinler, paralı uşaklarına söz söyletmesinler, iftiralar attırmasınlar, inşallah bu ders olmuştur. Herkese ders lazım çünkü ama dersi de PKK’lılar verdi, o da acı biliyor musun?"