Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK'nın ve IŞİD'in emperyalist güçlere hizmet ettiğini söyledi.

Mustafa Destici yaptığı açıklamada, dün PKK teröristlerinin Ceylanpınar'da, bugün Diyarbakır’da polislere, Kilis Elbeyli ilçesinde IŞİD militanlarının askerlere yönelik saldırılarını lanetledi. Şehit olan asker ve polislere Allah'tan rahmet yaralananlara acil şifalar dileyen Destici, şehitlerin ailelerine, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri ve millete başsağlığında bulundu.

Türk milletinin vatanı uğruna şehit ve gazi olmayı her zaman kutsal bir görev saydığını, vatanı için savaşmaktan hiçbir zaman kaçınmamış bir millet olduğu ifade eden Destici "Şehitlerimiz onurumuzdur. Bir ölür bin diriliriz. Oyuna, provakasyona gelmeyeceğiz. Kürtler kardeşimiz, bölücü/hain PKK ortak düşmanımızdır. PKK'yı lanetleyemeyen kukla eş başkanlar, Suruç'tan sonra IŞİD'e operasyon istedikleri gibi PKK'ya da operasyon isteyebilecekler mi?" dedi.

Destici açıklamasında şunları ifade etti: "PKK'nın siyasi uzantıları ve siyasi uzantısı olan sözde siyasi partinin milletvekilleri, onları muhatap alıp onlarla masaya oturanlar, onları medyada parlatanlar, hangi sebeple olursa olsun oy verenler vebaldesiniz. Sözde barış, demokrasi, insan hakları savunucusu gözüken bu 21. yüzyıl katil eşkıya sürülerinin gerçek yüzü bir kere daha ortaya çıktı. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz angajman kuralları gereği yapılan saldırıya anında karşılık vererek ülkemize karşı yapılacak saldırılara karşı ciddi bir hazırlık ve kararlılık içinde olduğunu ortaya koymuştur. Benzer karşılığın aynı kararlılıkla Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Emniyet güçlerimiz tarafından PKK'ya da verilmesi şarttır. Sözde çözüm süreci ile PKK meydanı boş bulmuş adeta bölgede cirit atmakta, köpeksiz köyde değneksiz dolaşmaktadır. Artık bu çözülme süreci sona erdirilmeli, bütün terör unsurlarına karşı ve onların tüm uzantılarına karşı topyekün bir mücadele başlatılmaldır."