Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Davutoğlu’nun, Diyarbakır Kongresi’nde ‘Kobani’deki kardeşlerime selam olsun’ dediğini hatırlattı. Destici, "tararak, “Kobani’de PYD ve PKK var. Sayın Başbakan hayırlı olsun kardeşliğiniz. Nihayet dilinizin altındaki baklayı çıkardınız. 30 yıldır bu memlekete kan kusturan, 30 bin şehidin kanının elinde tutanlar kardeşiniz oldu ama gecesini gündüzünü milleti için adamış olan eğitimciler, siyasetçiler, sivil toplum örgütü üyeleri, cemaatçiler de düşmanınız oldu, hayırlı olsun." dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Sivas’ta yapılan Merkez İlçe Başkanlığı 11. Olağan Kongresine katıldı. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde yapılan kongrede konuşan Mustafa Destici, gerçeklerin milletten gizlendiğini kaydederek, millete küfredenlere katrilyonlar verilirken esnafların ve tüccarlardan kredilerin esirgendiğini savundu. Mustafa Destici, devlet bankasından bir iş adamına verilen batık bir katrilyonluk kredinin büyük bir kısmının da İsviçre ve Dubai bankalarında olduğunu ancak hükümetin bunu sakladığını öne sürdü.

'VATANDAŞ KREDİ ALAMAZKEN MİLLETE KÜFREDENLER KATRİLYONLAR VERİLİYOR'

BB Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis'teki muhalefet partilerininde gerçekleri açıklamadığını iddia etti. Destici, "Milletten gerçekleri gizliyorlar. BBP dışında başka hiçbir muhalefet partisinden duymuyorsunuz. Onlar da aynı sistemden geçiniyor. Benim bildiklerimi onlar bilmiyor mu? Devlet bankalarından katrilyonlarca liranın battığını onlar bilmiyor mu? Devlet bankalarından benim işçim, esnafım, tüccarım 50- 100 bin lira kredi almak için 200 bin lira teminat vermesine rağmen kendisine zorluk çıkarılırken nasıl oluyor da millete küfreden bir iş adamına sadece bir imzayla bir katrilyon veriyorsunuz. Bunun hesabını soracağız sizden." diye konuştu.

'DEVLET BANKALARININ BATIK KREDİLERİ İSVİÇRE VE DUBAİ BANKALARINDA'

"Bir iş adamı verdikleri bir katrilyonluk krediyi batırdı. Kredinin nerede olduğuna baktığınızda paranın büyük bir kısmı İsviçre ve Dubai bankalarında." iddiasını ortaya atan Mustafa Destici, "Bütün bunlar tespit edilmiş vaziyette. Ama bunların araştırılmasını ve soruşturulmasını haklarında dava açılmasını engelliyorlar. Peki bunları Meclis dışındaki muhalefet partisi olarak biliyoruz da Meclis'teki muhalefet ve ana muhalefet partileri niye bunları söylemiyor. Çünkü onlar da aynı tezgahın içinde, aynı sistemden geçiniyorlar." şeklinde konuştu.

'KARDEŞLİĞİNİZ HAYIRLI OLSUN'

Başbakan Davutoğlu’nun Diyarbakır Kongresi’nde 'Kobani’deki kardeşlerime selam olsun' dediğini aktaran Mustafa Destici, "Kobani’de PYD ve PKK var. Sayın Başbakan hayırlı olsun kardeşliğiniz. Nihayet dilinizin altındaki baklayı çıkardınız. 30 yıldır bu memlekete kan kusturan, milletin geleceğini heba eden 30 bin şehidin kanının elinde tutanlar kardeşiniz oldu ama gecesini gündüzünü milleti için adamış olan eğitimciler, siyasetçiler, sivil toplum örgütü üyeleri, cemaatçiler de düşmanınız oldu. Hayırlı olsun sayın Başbakan hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

'CİZRE’DE PKK TARAFINDAN ÖLDÜRÜLENLERİN SES KAYITLARI BAKANLAR KURULU'NDA DİNLETİLDİ'

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bazı şehirlerde ve ilçelerde PKK’nın kendi paralel yapısını kurduğunun altını çizen BBP lideri Destici, Cizre’de düzene karşı gelenlerin katledildiğinin ses kayıtlarının Bakanlar Kurulu'nda dinletildiğini öne sürdü.

Destici, şunları söyledi: "Paralel mahkemeler, vergi daireleri, kolluk kuvvetleri, askere alma daireleri… Yani bir devlette hangi kurum varsa onun paraleli o bölgede var. Peki bunlar sadece benim iddiam mı? Hayır. TSK’nın Genelkurmay’ın arşivlerinde, Emniyet İstihbarat ve MİT raporlarında var. Devletin üst düzey raporlarında bunlar var ve herkes biliyor. Cizre’de neler oluyor? Cizre sadece bir model. Kendi sınırları içinde aylardır güvenliği sağlayamayan; çukurlar kazılarak bölgeler oluşturulmasına ve o bölgelerde PKK’ya karşı çıkanların katledildiğinin ses kayıtları Bakanlar Kurulu Toplantısında dinletilmiş mi, dinletilmemiş mi? Küçük yaşta kız çocuklarına tecavüz ediliyor mu edilmiyor mu? Bir devlet düşünün ki kendi sınırları içerisindeki bir ilçede bütün bunlar yaşanırken orada huzuru ve güvenliği sağlayamıyorsa, vatandaşın namusunu koruyamıyorsa o devlete devlet denir mi? O hükümete hükümet denir mi? O ülkede Cumhurbaşkanı yerinde durur mu? O devletin Başbakanı ve Bakanı yerinde oturabilir mi? Ama oturuyor bizde, hiçbir şey olmamış gibi pişkin pişkin oturuyorlar."

Konuşmaların ardından Mustafa Destici ve parti yöneticileri salonu selamladı. Tek liste ile gidilen kongrede Yurdal Epsileli Merkez İlçe Başkanlığına seçildi.