Saadet Partisi Ankara milletvekili adayı Mustafa Destici, seçimlere en büyük gölgeyi Cumhurbaşkanı'nın tavrının düşürdüğünü, son güne kadar Cumhurbaşkanı'nın bir siyasi parti başkanı gibi meydanlara inip, iktidar partisi lehine açıktan oy istediğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı ve Saadet Partisi Ankara milletvekili adayı Mustafa Destici, eşi ile birlikte milletvekili seçimlerinde oy kullanmak için Keçiören ilçesinde bulunan Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi'ne geldi. 3215 numaralı sandık başında beklediği sırada sandık başkanı ve müşahitlerle sohbet eden Destici, daha sonra oy kabinine geçerek oy pusulasına mührü bastı. Destici ve eşi oylarını beraberce sandığa attı.

Oy kullanma sonrasında dışarıda açıklamalarda bulunan Destici, seçimin ülkeye, millete, tüm İslam alemine, siyasi partilere, adaylara hayırlı olmasını diledi. Cumhurbaşkanı'nın Diyarbakır’da yaşanan olayla ilgili olarak söylediği 'bu olay seçime gölge düşürdü' açıklamasını hatırlatan Destici, "Bence en büyük gölgeyi Sayın Cumhurbaşkanı'nın tavrı düşürdü. Sayın Cumhurbaşkanı bir siyasi partinin başkanı gibi meydanlara indi. Ve iktidar partisi lehine açıktan oy istedi. Son güne kadar. Merak ediyorum bundan sonra seçim bitti bu halkla buluşma, gazoz kapağı açacağı toplantılara devam edecek mi? Ya da işte kalem açma toplantılarına devam edecek mi? Bunları bekliyoruz.” diye konuştu.

SAYIN CUMHURBAŞKANI'NIN 'KARAFATMA' BENZETMESİ İNANANLARI ÜZDÜ

Birkaç gün önce Cumhurbaşkanı tarafından yapılan 'ofiste karafatmalar bulduk' açıklamasına da değinen Destici, ”Yani bizim litaratürümüze ters bir şey. Fatıma ismi bizim için çok önemlidir. Sevgili Resullulahımızın kızıdır Fatıma annemiz. Dolayısıyla o benzetmeyi Sayın Cumhurbaşkanı'mızın yapması da gerçekten bizi inananları ziyadesi ile üzdü diye düşünüyorum.” dedi.

MİTİNGLERİMİZE PANKART ALMAYAN POLİS, ORADAKİ MİTİNGE BOMBALARIN GİRMESİNE NASIL MÜSAADE ETTİ

HDP’nin Diyarbakır'da yaptığı miting sırasında yaşanan patlamayla ilgili de konuşan Destici, şunları kaydetti: "Ülkemizin bu seçim sürecinde yaşadığı hadiselere bakarsanız müthiş bir gerilim ve kamplaşma yaşandı. Hayatını kaybeden insanlar oldu. Yaralananlar oldu. Araya nifaklar girdi fitne girdi. En son Diyarbakır’daki hadiseye bakıyoruz. Bizim mitinglerimize pankart almayan polis, oradaki mitinge bombaların girmesine nasıl müsaade etti. Bizim mitingimizde pankartların üstündeki yazıdan dolayı pankartları topluyorlar. Bizim mitingimize pankart sokamıyorsak, oradaki mitingde bombalar nasıl girdi. Bunu anlamak mümkün değil.”