BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, dün PKK/KCK, Kandil ve Apo’yu, muhatap alanlar başta olmak üzere öven kalemler/sözcülerin bugün ciddi bir muhasebe yapmak zorunda olduğunu belirterek, “Terörle müzakere olmaz ancak ve ancak mücadele olur.” dedi.

Destici, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bingöl/Diyarbakır karayolunda şehit edilen askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara şifalar diledi.
Çözüm süreci için daha önce defalarca ‘çözülme sürecidir’ dediklerini sadece iktidarı değil panellerle bütün bir milleti uyardıklarını hatırlatan Destici, PKK’nın sınır dışına çıkmadığını, silah bırakmadığını bilakis daha fazla silahlandığına dikkat çektiklerine söyledi.

Destici, açıklamanın devamında şunları dile getirdi: “İktidara PKK’yı muhatap almanın büyük bir yanlış olduğunu, terörle müzakere değil mücadele yapılması gerektiğini defalarca söyledik. Bu süreç PKK’yı bitirmez tam aksi meşrulaştırarak daha da büyütür ve güçlendirir diyerek, bizzat kendileri ile o dönem görüşerek uyardık. Büyükşehir Yasası'nın getireceği tehlikeleri son gün meclis kapısında yaptığımız basın açıklaması ile haykırdık. Ama dinletemedik. Bir taraftan ‘PKK eşittir PYD’ dendi. Ama diğer taraftan koridor açılarak PYD'ye her türlü destek verildi. Yayılmasına göz yumuldu. Bölgede PKK’nın her türlü yasadışı eylemlerine sessiz kalınarak örtülü destek verildi. PKK’nın siyasi uzantıları muhatap alınarak partileri büyütüldü. Bürokraside önleri açıldı. Temsil güçleri artırıldı. Bebek, sivil, asker, polis, öğretmen, imam katili Apo kurtarıcı olarak kamuoyuna sunuldu, medya dalkavuklarınca parlatıldı.”

“MİLLETİMİZ TERÖRE KARŞI ORTAK BİR TAVIR ALMALI”

Dün PKK/KCK, Kandil ve Apo’yu muhatap alanlar başta olmak üzere öven kalemler/sözcülerin bugün ciddi bir muhasebe yapmak zorunda olduğuna vurgu yapan Destici, “Milletimiz teröre karşı ortak bir tavır almalı ve topyekün bir mücadele yapılmalıdır. Terörle müzakere olmaz ancak ve ancak mücadele olur.” dedi.