Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’nin Suriye’ye bir müdahalesinin macera olacağını söyledi.

Milli İttifak’ın seçim çalışması kapsamında Edirne’de bir düğün salonunda Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’la birlikte halka hitap eden Destici çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin "Türkiye’nin seçime yakın bir zamanda savaşa gireceği" iddialarını hatırlatması üzerine Destici, Türkiye’nin böyle bir müdahalesinin macera olacağını kaydetti.
Başta ABD olmak üzere emperyalist güçlerin Suriye konusunda Türkiye’yi yanılttığını vurgulayan Destici, "Bunu net bir şekilde gördük. Tekrar böyle bir şey yaparlarsa bu sefer, tabi kandırılmaya, aldatılmaya müsait bir iktidarımız var, ama bu kadar da olmaz diyoruz. Hadi içeride aldatılıyorsun da dışarıda da aldatıldın Suriye ve Irak konusunda. Tekrar şimdi bir kere daha aldatılmamak, aynı delikten defalarca sokulmamak lazım. Onun için buradan hükümeti uyarıyorum. Aslında böyle bir maceraya atılmasınlar." dedi.

Türkiye kendi içinde dönüşümü nasıl sağladıysa, demokrasi içerisinde birtakım yönetim değişiklikleri yaparak, birtakım hakları elde ettiyse Suriye halkına da bu şansın verilmesi gerektiğini vurgulayan Destici, "Bakın, Suriye bundan 5 yıl geriye gittiğimiz zaman huzurlu bir ülkeydi. Ve gerçekten bütün sınırlar açılmıştı. Halep’in Antep’ten, Şam’ın Ankara’dan, İstanbul’dan bir farkı yoktu bizler için. Gidip geliyorduk. Hatta 2006 yılında rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu başkanlığındaki BBP heyetine dönemin Suriye Başbakanı, İsrail’le o dönemde savaş durumları vardı. Eğer İsrail’le biz savaşta kaybeder, bu ülkenin Suriye’yi işgal etmesi gibi bir durum söz konusu olursa biz Türkiye bayrağını çeker ve Türkiye’ye katılırız diyecek kadar bir noktaydık. Ortak bakanlar kurulu toplantıları yapılıyordu. Bu sonucun vebali kimde? Bunu milletimiz iyi biliyor. Bu vebali millete Esad düşmanlığıyla yutturamazsınız, inandıramazsınız. Bundan daha kötüsünü de yapmamalarını bekliyor ve tavsiye ediyoruz." diye konuştu.