Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’yi yönetenlerin teröre karşı miting düzenlemesine anlam veremediğini söyledi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye Gaziler Vakfı Etimesgut ve Sincan Temsilciliği Başkanı Alparslan Hüyük ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Ziyarette konuşan BBP lideri Destici, gazilere seslenerek, “Sizler gerçekten bu vatan için canlarını, hayatlarını ortaya koymuş ve vatanımız, milletimiz, inandığımız değerler için ölürsek şehit, kalırsak gazi ruhuyla hareket etmiş ve bu konuda da bedel ödemiş insanlarsınız.” dedi. Bugün bağımsız Türkiye Cumhuriyeti varsa bunda en büyük payın şehitlerde olduğunu söyleyen Destici, şehit ailelerine, gazilere şükranlarını sundu.

BBP Lideri, sözlerine şöyle devam etti: “Alınmayan tedbirler, yapılmayan mücadeleler, ortaya konulmayan irade, cesaretsizlik, teröre karşı verilmeyen topyekûn bir mücadelede neticesinde hala terör örgütünün 31 yıldır eylem yapıyor olabilmesi de kabul edilebilir bir şey değildir. Yani bunun Türkiye’yi yönetenler bunun vebalini omuzlarında taşımaktadırlar. Biz muhalefet partileri bu temennide bulunabilir, eleştiri yapabiliriz. Ama Türkiye’yi yönetenler teröre eylem mitingleri ile bunu geçiştiremezler. Rabbim bu milletin birliği, beraberliği, kardeşliği üzerinde, ülkemizin varlığı üzerinde kötü emeller taşıyanlara fırsatlar vermesin. Bütün bunlara rağmen biz büyük bir milletiz. Tarihte çok badireler atlattık. Herkes şunu bilsin ki kardeşliğimizi de kimseye bozdurmayacağız, vatanımızda böldürmeyeceğiz.”

"KEŞKE BİZLER DE ŞEHİT OLSAYDIK DA BU YAŞANANLARI GÖRMESEYDİK"

Türkiye Gaziler Vakfı Etimesgut ve Sincan Temsilciliği Başkanı Alparslan Hüyük ise, “Abdullah Öcalan'ı barış elçisi olarak gösterenleri de biliyoruz. Bizler sesimizi yükselttiğimiz zaman aba altından sopa gösterme gibi tehditlerle karşılaştığımız da oluyor. Şehidin annesinin, babasının, kardeşinin o anki acıyla feryadının, bunun siyasi bir malzeme olarak gösterilip tenkit edilmesi de üzücü. PKK ile çatışmada bacağımdan, kolumdan kurşun aldım. İnan ki bu acı, şu anki yaşadığımız bu yapılan olaylar kadar acı vermedi. Keşke bizler de şehit olsaydık da bu yaşananları görmeseydik.” diyerek tepki gösterdi.

Hüyük, BBP lideri Destici’ye Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.