Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türksat yöneticilerinin, bugün iktidardan gelen keyfi uygulamalara 'evet' derse yarın bu uygulamanın hesabını vereceklerini söyledi. Destici, “Aynı şeyi çözüm sürecinde de yaşadık. İktidar sahipleri çıktılar dediler ki ‘bizim kimseye yazılı bir talimatımız yok, terörle mücadelede bir zafiyet varsa valiler sorumludur’ dediler yarın da derler ki 'bizim de hiçbir şeyden haberimiz yok, Türksat yönetimi kendi kararını uygulamış' derler ve yalnız bırakırlar sahiplenmezler.’’ dedi.

Dağlıca çatışmasında şehit olan Yarbay İhsan Ejdar'ın Ankara Dikmen semtinde yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulunan Destici, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türksat’ın, Bugün TV ve Kanaltürk'e sözleşmelerinin bir ay içinde feshedileceğine dair iletilen yazıyı değerlendiren Destici, bunun kabul edilemez olduğunu, bugün iktidardan gelen keyfi uygulamalara 'evet' derlerse yarın bu uygulamanın hesabını vereceklerini kaydetti.

Aynı şeyi çözüm sürecinde de yaşadıklarını hatırlatan Destici, şunları kaydetti: “İktidar sahipleri çıktılar dediler ki ‘bizim kimseye yazılı bir talimatımız yok, terörle mücadelede bir zafiyet varsa valiler sorumludur’ dediler yarın da derler ki 'bizim de hiçbir şeyimiz yok, platform kendi kararını vermiş, Türksat yönetimi kendi kararını uygulamış' derler ve yalnız bırakırlar sahiplenmezler. Onun için ben bürokratlara sesleniyorum; hukuksuz hiçbir şeyin altına imza atmasınlar ve hukuksuz hiçbir icraatın içinde bulunmasınlar. Yarın hesabı onlardan sorulur, bedelini de onlar öderler.’’

Söz konusu durumun demokratik ülkelerde olmaması gerektiğini belirten Destici, şöyle devam etti: “Bunun gerekçeleri belli, gerekçe iktidarın yanlışlarını ortaya koymak, muhalefetin sesi olmak, muhalefetin özellikle bu seçim döneminde düşüncelerini halkla buluşturmak. Dolayısıyla iktidar medyanın önemli bir kısmını kontrolü altına almış, bir kısmını bizzat yandaşlarına satın aldırarak bunu yapmış, bir kısmına da baskı uygulayarak yapmış. Ama boynunu eğdiremediği baskı altına alamadığı özgür medyaya da artık baskıyla susturamayınca algı operasyonları da işe yaramayınca bu sefer elindeki iktidar gücünü hukuksuz bir şekilde kullanarak çeşitli platformlara talimat göndererek oralardan çıkartma yollarına girdi. En sonunda Türksat’ın böyle bir yola girmiş olması kabul edilebilir bir şey değil."