Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis’te yaşanan kavganın yansımalarının altta görüldüğünü belirterek, “Sadece Ege Üniversitesi'nde değil, üniversitelerimizin pek çoğunda gerilim, kavga vardır. Bu kavganın müsebbibi PKK, onun gençlik teşkilatları ve onlara göz yuman AKP’dir." dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Destici, şöyle konuştu: “Ülkemizi karıştırmak, ülkemiz içerisinde kaos çıkartmak, milletimizi birbirine düşürtüp kırdırmak isteyenlerinde eline koz vermiştir. Sadece Ege Üniversitesinde değil, üniversitelerimizin pek çoğunda gerilim, kavga vardır. Bu kavganın müsebbibi PKK, onun gençlik teşkilatları ve onlara göz yuman AKP’dir. Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan üniversiteler kurtarılmış bölge sayılmaktadır. Burada bulunan üniversitelerin tamamı PKK’nın unsurları tarafından kurtarılmış bölge haline gelmiştir. Buralar ile yetinmemişlerdir. İzmir'de Ege Üniversitesi, İstanbul’daki Üniversiteler, Ankara’daki üniversitelerin bir kısmı, Antalya ve Mersindeki üniversiteler, İç Anadolu ve Karadeniz bölgesindeki bulunan üniversiteler haricindeki hemen hemen bütün üniversitelerde PKK hâkimiyet alanları kurmaya çalışmaktadır. Bunu yaparken de hiçbir kanun ve yasa tanımamakta, suç işlemekten asla çekinmemektedir. Ama Türkiye’yi yönetenler ve onların görevlendirmiş oldukları, mülki amirler, müdürler ve kolluk görevlileri de adeta bunları seyretmektedirler. Bunun altında herkes kalır.” uyarısında bulundu.

‘ORADA SADECE TÜRBE YOKTUR. VATAN TOPRAĞI VARDIR’

Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun taşınması ile ilgili açıklama yapan Destici, “Buradaki ayrıntıyı iyi bilmemiz ve görmemiz lazım. Orada sadece Süleyman Şah Türbesi yoktur. Orada Vatan toprağı da vardır. Türkiye Cumhuriyeti, bu yer değiştirme, bu kaçışla vatan toprağından vazgeçmiş oldu. Bu mağlubiyet, bu kaçış adeta bir zafermiş gibi, bir kahramanlık öyküsüymüş gibi anlatılmaya çalışılıyor.” ifadelerini kullandı.

‘DERHAL İSTİFA ETMENİZ GEREKMEKTEDİR’

HDP sözcülerinin ‘Bu operasyon PYD ile birlikte yapıldı’ açıklamasına tepki gösteren BBP lideri Destici: “Bu utancı Türkiye’ye yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Düne kadar PKK eşittir PYD diyeceksiniz, ama öbür taraftan da işbirliği yapacaksınız. Türkiye’yi yönetenlerden büyük Türk Milleti adına bunun cevabını bekliyoruz. Böyle işbirliği yapılmış mıdır? Yapılmamış mıdır? Eğer PYD ile iş birliği yapılarak bu acıyı Türk Milletine yaşatmışsanız derhal istifa etmeniz gerekmektedir. Hukuk önüne çıkıp yargılanmaları gerekir. Kendileri de yanlış yaptıklarını biliyorlar. Aslında kendileri de bunun mağlubiyet, kaçış olduğunu çok iyi biliyorlar. Ama sırf içeride oluşan tepkileri dindirmek ve seçim öncesi oy kayıplarını önlemek adına bunu bir zafer ve kahramanlık olarak sunuyorlar.” şeklinde konuştu.