Eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, HDP mitingindeki patlamanın, seçimin sonucunu manipüle etmek adına PKK ve bölgedeki güçler tarafından organize edildiğini öne sürdü. Destici, Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran’a saldırının da bölgede kendilerinden başka bir güç bırakmamak için işlenmiş cinayetler olduğunu iddia etti.

Mustafa Destici, seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere genel merkezde yaptığı basın toplantısında HDP mitingindeki saldırı ve Yeni İhya Der Başkanı’na yönelik saldırıyı değerlendirdi. Diyarbakır’daki saldırı ile başlayıp bugüne kadar gelen olayları iyi değerlendirmek gerektiğini ve basına yansıtıldığı gibi olmadığını söyleyen Destici, perde arkasında çok daha değişik hadiselerin, olayların, amaçların, gayelerin ve niyetlerin olduğunu dile getirdi. Destici, "Biz ‘çözüm süreci değil çözülme süreci, bölünme süreci’ diye paneller yaptığımızda bizi suçlayanlar, itham edenler, neticede geldiğimiz noktada bizim düşüncelerimizi teyit etti.” ifadelerine yer verdi.

HDP mitingindeki patlamanın seçimin sonucunu manipüle etmek adına bizzat PKK ve bölgedeki güçler tarafından organize edildiğini düşündüğünü söyleyen Destici, şöyle devam etti: “Bunun böyle olduğunu düşünüyorum. O kadar hazırlıklıydılar ki hiçbir panik göstermediler. Çünkü biliyorlardı ne olacağını. Seçim sonuçlarını etkilemeye yönelik, tamamen kurgulanmış bir hadiseydi. O patlamanın neticesi HDP’ye en az iki puan, hatta onun üzerine bir puan getirdi ve neticede barajı çok rahat bir şekilde aştılar. Patlama anından bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda HDP ve PKK; şayet bunları kendileri kurgulamamış olsalardı çok daha farklı bir tavır içinde olurlardı. O gün ve sonrasındaki bütün gelişmeler bunun benim kanaatimce, zannımca, bölgeden aldığımız bilgilerle bu PKK tarafından HDP ile işbirliği içinde kurgulanmış olduğunu düşünüyoruz. Kamuoyunun da bunu gözden kaçırmamasını tavsiye ediyoruz.”