MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye’de çok şeyler yanlış yapılıyor, çok şeyler ahlak dışı oluyor, çok şeyler haramla, hileyle oluyor.” diyen Bahçeli, “Söz gelimi sandığa gittiniz, orada bir parti 11 oy almış olduğunu varsayın. Bunun sağına veya soluna 1 yazdığınız taktirde 111 oy eder ve kayıtlara da o sandıkta 111 oy yazılır ise haksız kazançla, hile ile hurdayla bir partinin oyu 11 den 111’e çıkmış olur." dedi.

1 Kasım’da yapılacak milletvekili seçimleri için propaganda çalışmalarını sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çankırı’ya ani bir ziyaret gerçekleştirdi.

Hacı Ali Düğün Salonu’nda parti teşkilatları ile bir araya gelen Bahçeli, 1 Kasım seçimlerinin 7 Haziran seçimlerinden çok daha fazla önem taşıdığını vurguladı, partililerden sandıklara sahip çıkmalarını isteyerek şunları dile getirdi: “Bütün siyasi partilerimiz bu seçimleri önemsemekte, hazırlıklarını ona göre yönlendirmekte, seçimlerin milletimizin geleceği acısından yeni bir sayfanın açılabileceği umudunu taşımaktadır. Ama bu sabrın altında sessiz öfke yatmaktadır. Bu sessiz öfke bir yerde patlayabilecektir. İnşallah bu patlama 1 Kasım günü sandıkta olur. Sandıkta böyle bir öfkenin patlaması Türkiye’de tahmin edilen ve ısrarla halkımıza kabul ettirilmek istenen seçim sonuçlarını kökünden değiştirebilir.” dedi.

Bahçeli, “Mutlaka sandıklara gidilmeli ve yüksek bir katılım sağlanmalıdır” diyerek açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Böyle kargaşayla ülkenin kaosla milletin karşı karşıya kalmış olduğu ortamlarda mutlaka sandığa gidip yüksek bir katılımla bunu sonuçlandırmak lazım. Yüksek katılım çok şeyi sonuçlandırır. Yüksek katılım milletimizin beklentilerine milli irade olarak çok güzel cevap verebilir. Ama birileri sandığa gitmez, sandıktan çekinir, sandığa gitmeyi lüzumsuz görür ve ülkeyi yönetenlerin 13 yıla varan hırsı, öfkesi, acımasızlığı öne çakır sadece ve sadece onların sandığa gitme gibi bir dayatmasıyla milletimiz karşı karşıya kalırsa o zaman haksız yere tekrar birilerine tepsi içerisinde iktidarı sunmak gibi çok büyük hataya milletçe düşebiliriz. O sebepten dolayı 1 Kasım seçimleri önemlidir. 1 Kasım seçimleri milli bir sorumluluk ve görevdir. Kimimiz varsa her türlü imkanı kullanarak, her türlü kolaylığı sağlayarak akrabası, komşusu, yakını, iş yerinde çalıştığı arkadaşları ile beraber mutlaka köyde, şehirde, mahallede kimler varsa sandığa gitmeye teşvik etmeliyiz. 7 gün bu konu üzerinde ısrarla duymalıyız. Bundan sonra da sandığa giden insanlarımız oylarını çok dikkatli kullanmalı, oyların istismarına fırsat verdirilmemeli, oy çalınmasına hiçbir şart altında kabul vermeyecek bir davranışı ortaya koymalıdır. Geçmiş dönemlerde de söyledim.”

“Türkiye’de çok şeyler yanlış yapılıyor, çok şeyler ahlak dışı oluyor, çok şeyler haramla, hileyle oluyor.” diyen Bahçeli, “Söz gelimi sandığa gittiniz, orada bir parti 11 oy almış olduğunu varsayın. Bunun sağına veya soluna 1 yazdığınız taktirde 111 oy eder ve kayıtlara da o sandıkta 111 oy yazılır ise haksız kazançla, hile ile hurdayla bir partinin oyu 11 den 111’e çıkmış olur. O bakımdan özellikle davamıza gönül vermiş, bu mücadelede her türlü fedakarlıkla gayret gösteren, her türlü imkanını davası için beraberce kullanan arkadaşlarımıza söylüyorum. Gecenizi gündüzünüze katıyorsunuz, çalışıyorsunuz, çabalıyorsunuz, sabah erkenden sandığa gitmeyi kabul ediyorsunuz, oyunuzu kullanıyorsunuz,. Bu çok güzel bir hizmettir, çok güzel bir faaliyettir. Ama bütün bunların hepsi oyunuza sahip çıkmakla sonuçlanmalıdır. Sahip çıkmak içinde hem oyunuzun arkasında duracaksınız, hem de sandıklarda görevli olan dava arkadaşlarımız o gün her şart altında ben görevimi yerine getiriyorum, hem milletimin her ferdinin hangi partiye oy verirse versin onun oyunu koruyacağıma hem de kendi davama oy vermiş olan değerli insanlarımızın oyunu koruyacağıma namusum üzerine söz veriyorum diyebilmelidir. Ancak bu şartlar altında Türkiyeyi 12 yılı aşkın yönetenlere milletimizin cevap verebilme sahip olabilecektir” ifadelerini kullandı.